Haberler

  • 29 Kasım 2012

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ AKREDİTASYON ÇALIŞMALARI SON AŞAMADA

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin, Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurumu (UTEAK)’na Ocak 2012’de yaptığı Tıp Eğitimi Akreditasyon Sertifikası başvurusunda son aşamaya gelindi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından son 1 yılda yürütülen yoğun çalışmalar sonrasında hazırlanan Özdeğerlendirme Raporu, 40’ı temel, 45’i gelişim standardı olmak üzere 85 standardın her biri için mevcut durumu, yapılan iyileştirmeleri ve sağlanan gelişmeleri içerecek biçimde Eylül 2012’de UTEAK’a sunuldu. Son bir yıllık dönem; standartları karşılama, sürekli yenilenme ve gelişme amaçlarıyla eğitime odaklanma dönemi olurken, tıp eğitiminde sürekli yenilenme ve gelişmeyi sağlayıcı sürekli bir alt yapı oluşturulmuş, tıp öğrencileri de bu sürece aktif olarak katılmışlardır.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin UTEAK’a sunduğu Özdeğerlendirme Raporu, UTEAK tarafından incelenmiş, içindeki bilgi ve belgelere dayalı olarak Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin temel standartları sağladığı kararına varılmıştır.

Akreditasyon sürecindeki son aşama gereği UTEAK tarafından görevlendirilen 6 kişiden oluşan uzman bir heyet, 16-20 Aralık 2012 tarihleri arasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yerinde değerlendirmelerde bulunacaktır. Değerlendirme sonrası Heyet tarafından hazırlanacak rapor, UTEAK’ın sertifika kararına dayanak olacak nihai belge olacaktır. Sertifikasyon kararı tüm belgelere dayalı olarak Şubat 2013 içerisinde UTEAK tarafından verilecektir

29

Kasım

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B