Haberler

  • 20 Kasım 2012

DÜNYA COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Sivas Bölge Temsilciliği tarafından "Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü Etkinliği" düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Mavi Salon'da gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Işık Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Poyraz ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Sivas Bölge Temsilcisi Vedat Çirağ’ın açılış konuşmalarından sonra, programın oturum başkanlığını yürüten Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, her yıl Kasım ayı'nın 3. haftasında 100’den fazla ülkede bu etkinliğin düzenlendiğini ifade ederek "Ülkemiz ve Dünya’da çok popüler olan Coğrafi Bilgi Sistemi artık birçok farklı disiplinin etkin şekilde kullandığı çok önemli bir bilim dalı haline geldi” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) eski Rektörü ve Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Muhammed Şahin ise , "Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü Etkinliği" kapsamında öğretimde kalite, akreditasyon ve yetkin mühendislik konularında sunumunu gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Şahin GPS ve Coğrafi Bilgi Sistemlerinin özellikle 1999 depreminden sonra anlaşılmaya başlandığını dile getirerek, “Bugün her sektörde bu sistem kullanılıyor” dedi.

Rektörlük döneminde öğrencilerle yakın ilişkilerinin olduğunu belirten Profesör Şahin, “Üniversitelerimizin paydaşları arasında en başta öğrencilerimiz sonra öğretim üyeleri, idari personel, mezunlar, aileler, toplum, ve sanayi gelmektedir. Öğrenciler bu işin olmazsa olmazlarıdır. Benim için öğrenciler birinci sıradadır. Büyük üniversitelerde, dünyadaki gelişmiş üniversitelerde öğrenciler her zaman birinci sırada tutulmak zorundadır" şeklinde konuştu.

Programın ikinci bölümünde ise Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Tarık Türk ve Yrd. Doç. Dr. Ercüment Ayazlı Ülkemizdeki Coğrafi Bilgi Sistemi uygulamaları ile ilgili birer sunum yaptılar.

Program sonunda Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, günün anısına Prof. Dr. Muhammed Şahin'e plaket takdim etti.

20

Kasım

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B