• 17 Nisan 2010

''OLGULARLA AKROMEGALİ VE HİPOFİZ''

Üniversitemiz   Tıp   Fakültesi   Endokrinoloji  Bilim   Dalı  ve  Türkiye   Endokrinoloji   ve   Metabolizma  Derneği   Hipofiz   Çalışma  Grubu  tarafından   ''Olgularla  Akromegali  ve  Hipofiz''  konulu   bilimsel  Kongre  düzenlendi.  Kongreye,  Rektörümüz   Prof.Dr.  İlyas  Dökmetaş,  Türkiye  Endokrinoloji   ve  Metabolizma   Derneği   Hipofiz   Çalışma   Grubu   Başkanı  Prof. Dr.  Tomris   Erbaş,  Tıp  Fakültesi  Araştırma Hastanesi   Başhekimi   Prof. Dr. Gökhan  Köylüoğlu,  Fakülte  Dekanları  ve   Türkiye   genelinde   görev   yapan   çok  sayıda   öğretim  üyesi  katıldı.  Programda   ilk   olarak   konuşan   Türkiye   Endokrinoloji   ve  Metabolizma   Derneği   Hipofiz   Çalışma  Grubu   Başkanı  Prof. Dr. Tomris   Erbaş,  Cumhuriyet   kenti   Sivas’ta   olmaktan   dolayı  mutlu  olduklarını   belirterek,  dernek   çalışmaları   hakkında  bilgiler   verdi.  Üniversitemiz   Tıp   Fakültesi   Hastanesi  Türkiye  Endokrinoloji  ve  Metabolizma  Bilim  Dalı  Başkanı   Prof. Dr.  H. Sebila  Dökmetaş   ise,  Kongreye  katılan  öğretim   üyelerine   teşekkür   ederek,   kongre’nin   verimli   geçmesi   temennisinde   bulundu. Üniversitemiz    Rektörü   Prof. Dr.  İlyas   Dökmetaş,  Sivas'ın   tarih   ve   kültür   şehri   olduğunu   belirterek,   tarihte   birçok   medeniyetlere   ev   sahipliği   yapan   Sivas'ın,  kurulmuş   medreseleriyle,  geçmişte   bir   bilim  merkezi   olduğunu   İfade   etti.  Üniversitemiz   hakkında  da   bilgiler   veren   Prof.Dr. İlyas   Dökmetaş,  üniversitemizin   sosyal   imkanlarıyla   Türkiye'nin   en   önde   gelen   üniversitelerinden   biri  olduğunu   ifade   ederek,   Üniversitemizin    bilimsel   çalışmalara  verdiği   katkılarıyla,  önde   gelen   üniversiteler   arasında   olduğunu  belirtti.  2   gün   süren   Kongrenin   ardından ,  Sivas’ın   tarihi  ve   turistik   bölgelerini  gezme   imkanı   bulan  katılımcılar,  Sivas   ve   Üniversitemizden   memnun   kaldıklarını   ifade  ettiler.

Nisan

2010