Haberler

  • 07 Kasım 2012

CÜ'DE, ORGAN NAKLİ BAĞIŞ STANDI KURULDU

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde Organ Nakli Haftası nedeniyle bağış standı oluşturuldu.

Sağlık Bakanlığı  tarafından 3-9 Kasım tarihlerinin Organ Nakli Haftası olarak belirlenmesi nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde bağış kampanya düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Doç. Dr. Aydın Nadir öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında kurulan stand ile organ bağışının önemi hakkında bilgiler veriliyor. Kapmanyaya katılım gösterenler, organ  bağış kartı imzalayarak kendilerine verilen organ bağış belgesi kartında bağışlamak istedikleri organları işaretliyor.

Konu hakkında açıklama yapan Organ Nakil Koordinatörü Doç. Dr. Aydın Nadir, insanları organ başına davet ederek, "Organ nakli bekleyen hastalara her yıl 6 ile 7 bin arasında kişi ilave olmaktadır. Ancak biz ülkemizde bu hastalardan sadece 2 bin ile 3 bin arasında kişiye nakil yapabiliyoruz. Bizde kadavradan nakiller oldukça az, ülkemizde genelde canlıdan nakiller yapılmakta. Biz kadavradan olan nakilleri artırmak zorundayız. Ülkemizde yüzde 70 oranında canlıdan yüzde 30 oranında kadavradan nakiller yapılmaktadır. Kadavradan nakilleri artırmak içinde organ bağışında bulunmamız gerekir. Yaşamak güzel, yaşatmak da güzel. Yarınlara bırakacağımz en güzel miras organlarımızdır" diye konuştu.

07

Kasım

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B