Haberler

  • 06 Kasım 2012

İL GENEL MECLİSİNDE GÜNDEM, CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ'YDİ

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Genel Meclisi'nin kasım ayı toplantısı konuğu oldu.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Meclis Başkanı Sedat Özata ve meclis üyeleri katıldı.

Ana gündem maddesinin Cumhuriyet Üniversitesi olan kasım ayı toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, meclis üyelerinin hayata geçirecekleri projeler, faaliyet raporları, yapılan çalışmalar, Uygulama ve Araştırma Hastanesi, öğrenci yurtları, öğrencilerin toplu taşıma da sorunları, fakülteler, yüksekokullarla ilgili sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'ne modern ve yeni bir bina projesi üzerinde durduklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Kocacık, "Yeni hastanemizin çok katlı olmayan ve Acıbadem tarzında yatay şekilde planlamayı düşünüyoruz. Ayrıca hastanemizde yeni bir tüp bebek servisi ile yeni bir ameliyathane hedefliyoruz." dedi.

Aselsan ile 1 Milyon 500 bin lira değerinde bir proje üzerinde durduklarını sözlerine ekleyen Kocacık, "Üniversiteler kendi bütçeleriyle ayakta duramıyor. Gelir kaynaklı bütçe değerlendirilmeli. Mevcut projelerimize destek bekliyoruz. Marka üniversite olmaya çalışlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kocacık, Ziraat fakültesi yerine isim değişikliğiyle içinde tarım adı geçen bir fakülte düşdüklerini belirterek, "Yök'ten bu şekilde daha kolay kabul ediliyor. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor. Biz Cumhuriyet Üniversitesi olarak öğrenci sayısını  daha kaliteli eğitimle arttırmayı planlıyoruz. Üniversiteye alışveriş merkezi yapılması konusunda da proje hazırlıklarımız sürüyor. Üniversitemizin misyonu değişti. Bölgesinde insana, çevreye topluma hizmet veren bir üniversite haline geleceğiz. Şehir üniversite işbirliği çok önemli. Üniversitenin tesislerini herkese açtık" ifadelerini kullandı.

06

Kasım

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B