Haberler

  • 04 Kasım 2012

REKTÖR KOCACIK KANGAL VE GÜRÜN MYO’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

İlçelerde gezi ve incelemelerde bulunmaya devam eden Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Kangal ve Gürün Meslek Yüksekokullarını ziyaret etti.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, ilk olarak Gürün'ü ziyaret etti.  Kaymakam Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, esnaf ve çok sayıda  vatandaş tarafından karşılanan Prof. Dr. Kocacık, Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı’dan ilçe hakkında bilgi  aldı. Gürün’ün birçok doğal güzelliğe sahip, eğitime önem veren bir ilçe olduğunu belirten Kaymakam Kalaylı, “Gürün üniversiteliyi ve üniversite hayatını benimsemiş bir ilçedir. Öğrencilerle görüştüğümde ilçe hayatından çok memnun. Bizim en büyük temennimiz hizmet sektörünü burada önemli kılmak. Bir eğitim merkez üssü olmayı planlıyoruz” dedi. Rektör Kocacık ve Yardımcılarını ilçelerinde görmenin verdiği memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Aktaş ise “Eğitimin, Gürün’de markalaşması için bazı çalışmalar yapıyoruz. İlköğretim okulu öğrencilerimizin sosyal hayatını kaynaştırmak için altyapı hazırlıyoruz. Gürün 24 saat canlı olan bir ilçe. Dolayısıyla bu kapasiteyi arttırma hedefi içersindeyiz” ifadelerini kullandı.

İlçeye bir fakülte açılması konusundaki beklentilerini  dile getiren Başkan Aktaş, “4 yıllık bir fakültenin açılmasını hususunda üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazırız. Hem esnaflarımız hem sivil toplum kuruluşları olarak bu işe hazırız. Bize yol gösterirseniz, ışık tutarsanız hem memleketimize bir hizmet etmiş oluruz hem de böyle bir sonuca varmış olacağız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Gürün ilçemiz gerçekten ön planda ve diğer programlarımızın başında olan bir ilçemiz. Gürün deyince gerçekten etkileniyoruz. Ziyaretimizde ilçemizi ve okulumuzu görmek istedik. İlçemizle ilgili neler yapabiliriz, hangi sorunları çözebilir, hangi katkıları yapabiliriz, bizden talepleri nelerdir gibi sorulara cevap bulabilmek için yerinde görelim ve konuşalım istedik. Kurumlar bir bütünlük içinde birazda işbirliği içinde hareket ederse yöneticilerde böyle hizmet duygusuyla faydalı olacağı duygusuyla özveriyle çalışırsa güzel şeyler ortaya çıkar. Bizde bu çerçevede tatil yapmadan güzel şeylere vesile olmak istiyoruz. Güzel şeylere vesile olmak için nasıl bir yol haritası çizileceğinin  bilinmesi gerekiyor. Bize yapacağınız öneriler bizim yol haritamızı belirlememizde çok faydalı olacak” şeklinde konuştu.

 Kaymakamlık ziyaretinin ardından Rektör Kocacık ve ilçedeki yetkililer, açılması planlanan fakülte için arazi incelemesinde bulundu.  Daha sonra Rektör Kocacık ve beraberindekiler Gürün Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Karagözoğlu’ndan bilgi aldı.

 ÖĞRENCİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Gürün Meslek Yüksekokulunun  kantininde  öğrencilerle sohbet eden Rektör Kocacık, okulda yemekhane konusunda yaşanan sıkıntının giderilmesi konusunda  talimat verdi.

Cumhuriyet Üniversitesi Alabalık Üretim ve Yetiştirme İstasyonunu da gezen Kocacık'a,  Gürün programı sonrasında Kaymakam Kalaylı ve Başkan Aktaş tarafından plaket takdim edildi.

-KANGAL ZİYARETİ-

Gürün İlçesinden Kangal ilçesine hareket eden Rektör Kocacık ve yönetimi, Kangal MYO binasını ziyaret etti.

Rektör Kocacık'a, Meslek Yüksekokul Müdürü  Doç. Dr. Öznur Gölbaşı tarafından meslek yüksekokulu  hakkında brifing verildi. Öğrencilerle sohbet edip onların sorunlarını dinleyen Kocacık'a  Kangal Köpeği yavrusu hediye edildi.

Yüksekokul ziyareti sonrası  Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk’ü makamında ziyaret eden Rektör Kocacık, ilçe hakkında bilgi aldı. Program  Kangal Balıklı Kaplıca gezisi ile son buldu.

fotoğraflar için tıklayınız

https://plus.google.com/photos/117863656274281011026/albums/5806895251932839249?authkey=CKexoN-plKXRAg

 

 

04

Kasım

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B