Haberler

  • 02 Kasım 2012

DIŞİŞLERİ MÜSTEŞAR YARDIMCISI GÖĞÜŞ KONFERANS VERDİ

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Göğüş, Cumhuriyet Üniversitesi'nde Türk Dış Politikası konulu konferans verdi.

Konferans öncesinde Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı makamında ziyaret eden Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Göğüş, burada üniversite hakkında bilgi aldı. Rektör Kocacık'a plaket takdim eden Göğüş'ün ziyaretinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ile Prof. Dr. Ali Erkul'da hazır bulundu. 

Ziyaretin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezine Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Göğüş tarafından verilen konferansa Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Daire Başkanı Zerrin Kandemir, Ortadoğu Dairesi Başkatibi Emre Kadıoğlu, Rektör Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Üniversitesi Prof. Dr. Faruk Kocacık, Türk dış politikası konusunda bizleri aydınlatmak üzere üniversitemize gelen Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Göğüş'e teşekkür ederim. Küreselleşen dünyada herşey çok değişti. Bu değişmelere ayak uydurmak zorlaştı. Bu manada ülkemizin dış ilişkilerindeki değişimi ve gelişmeler konusunda bu konferans faydalı olacaktır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan tanıtım filminin ardından konferansa başlayan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Göğüş, bakanlığın personel alımı konusunda yeni düzenlemeler yaptığına değinerek "Sizlerin arasından da Bakanlığımızda görev yapacak diplomatlar çıkar" dedi.

Türkiye'nin dış politikasındaki gelişmeleri anlatan Göğüş, uluslararası konjonktürde yaşanan değişikliklerden bahsederek, "Soğuk savaş sonrası ortaya çıkan geleneksel tanımlara uymayan dinamik bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Tek başına belirleyici olmayan yeni risk ve tehditlerle karşı karşıyayız. Bunlar terör, bölgesel ihtilaflar, iklim değişikliği, yoksulluk, açlık, ekonomik krizler, ırkçılık gibi uluslararası bir tehditlerdir." dedi.

Komşularla sıfır sorun konusuna da değinen Göğüş, bir ülkenin komşularla sıfır sorun politika yaşaması mümkün olmayabilir ama ideal olan bu amaca yönelik çalışmalar yapmaktır ve komşularımızla sorunları sıfır düzeyine getirmektir. Bunu da belli ölçüde sağlamayı başardık" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliğine üyelik konusunun Türkiye için stratejik bir hedef olduğunu dile getiren Göğüş, "Bugün itibariyle bu süreçte bir tıkanıklık söz konusu. Bundan önceki dönem başkanlığı yapan  birkaç ülke ile de yaşanan sorunlar nedeniyle yeni fasıllar açmak mümkün olmadı. Temmuz'dan bu yana AB dönem Başkanlığını Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yapıyor. Bizim tanımadığımız bir ülke. Endişe verici bir durum. Kamuoyunda AB'ye üye olacağımıza inananların sayısı ise giderek düşüyor. Bu oran son kamuoyu yoklamalarında yüzde 17'ye kadar düştü. AB'nin de bu konuda üstüne düşenleri yerine getirmesi gerekir. AB'nin verdiği sözleri tutması lazım" dedi.

Konferansa katılanların sorularını yanıtlayan Göğüş'e program sonunda Rektör Kocacık Selçuklu çift başlı kartalının işli olduğu bir tablo hediye etti.

fotoğraflar için tıklayınız

https://plus.google.com/photos/117863656274281011026/albums/5806238521628220401?authkey=CKqC1KrN7ci12gE

02

Kasım

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B