• 16 Nisan 2010

“Enerji Sektöründe Kömürün Yeri ve Türkiye Kömür İşletmeleri”

Üniversitemiz   Mühendislik   Fakültesi   Maden   Mühendisliği  Bölümü   Maden   Kulübü   tarafından   “Enerji   Sektöründe   Kömürün  Yeri   ve   Türkiye   Kömür   İşletmeleri”  konulu   konferans   düzenlendi.   Kültür   Merkezinde   düzenlenen   Konferansa,  Rektör  Yardımcımız   Prof. Dr.  Meftuni   Yekeler,  Fakülte   Dekanları, Maden    İşletmecileri ,  Öğretim   üyeleri   ve   öğrenciler   katıldı.  Konferansta   konuşan   Rektör   Yardımcımız   Prof.Dr.  Meftuni   Yekeler,  Türkiye   Kömür   İşletmelerini   tanıtarak ,  kömür   işletmeleri   hakkında   bilgiler   verdi.  Prof.  Dr.  Yekeler ,  Türkiye   Kömür   İşletmeleri    ve   üniversitemizin   ilgili   bölümlerinin,   proje,   staj   ve   iş   imkanı  alanında   işbirliği  imkanları   için,  bir   fırsat   doğabileceğini   belirtti.  Konferans’a   konuşmacı   olarak   katılan   Türkiye   Kömür  İşletmeleri   Genel    Müdürü   Dr.  Selahaddin   Anaç,   kömür    İşletmelerinin     çalışmaları   hakkında   genel   bilgiler   verdi.   Önceki  Yıllarda   46  milyon    ton   kömürden ,  36  milyon   ton   kömürün,   satılabilir   ürün   niteliği   olan   kömür    olarak   üretildiğini   ifade   eden    Anaç,   artan   taleple    doğalgaza   karşı  yerli   kömürlere   yönelik   tercihlerle   birlikte,  üretimlerin   artacağını   vurguladı.   Genel   Müdür   Anaç,   955   İlçeye,  Türkiye   Kömür   İşletmelerinin   2003   yılından  bu  yana   kendi   yaptığı   denetim   -  üretim   ve   imkanlarla  yoksul   Ailelere   kömür   dağıtımının   yapıldığını   ifade   etti.  Konferansın    ardından   Rektör   Yardımcımız   Prof. Dr.  Meftuni    Yekeler ,  günün    anısına   Türkiye    Kömür    İşletmeleri   Genel    Müdürü    Dr.  Selahaddin   Anaç’a   plaket    takdim    etti.