Haberler

  • 23 Ekim 2012

CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Cumhuriyet'in 89'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, açıklamasında Birinci Dünya Savaşı'nın ardından işgal edilen vatan topraklarının kurtarılması için Samsun'a çıkan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ardından 4 Eylül 1919 tarihinde Sivas'ta toplanan Kongrede temellerini attığı Cumhuriyet'in ilanının 89'uncu kuruluş yıldönümünü kutlamanın coşku ve gururunu yaşadıklarını belirterek, "İstiklal mücadelesinde Sivas'ın ve Sivaslıların azim ve kararlılığı ülkeye malolmuştur. "Milli sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür; parçalanamaz." kararının alındığı Sivas, Cumhuriyeti koruyan, yücelten, Atatürk'ün "Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz" sözünden ilham alan gençliğin yetiştiği Cumhuriyet Üniversitesi ile bu kararlılığını sürdürmektedir.
Cumhuriyet Üniversitesi kuruluşundan bugüne kadar sağlık, mühendislik, sanat, temel bilimler, sosyal bilimler ve spor alanlarında Sivas'a ve bölgesine önemli ölçüde hizmetler sunmuştur.

Üniversite olarak gençlerimizi, modern çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip, Cumhuriyet'in temellerini daima koruyan, sahip çıkan, niteliklerini ve hedeflerini özümseyen, geliştirme azim ve kararlılığını taşıyacak şekilde yetiştiriyoruz.

Bu duygularla Cumhuriyet'in kurulduğu şehrin Üniversite Rektörü olarak, milletimizin, Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

23

Ekim

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B