Haberler

  • 18 Ekim 2012

16. ORTAÇAĞ - TÜRK DÖNEMİ KAZILARI VE SANAT TARİHİ ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU BAŞLADI

Cumhuriyet Üniversitesi'nde Uluslararası katılımlı, 16. Ortaçağ - Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu düzenlendi.

Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Dekanlar, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

3 gün sürecek olan 16. Ortaçağ - Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meryem Acara Eser, geçtiğimiz yıl ki sempozyumun Van'da yapılacağını ancak yaşanan deprem nedewniyle gerçekleştirilemediğini belirterek, "16 yıldır aralıksız yapılan sempozyum Üniversitemizde düzenlenmesi bizi mutlu etmiştir. Bu sempozyumda emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sanat Tarihi konusunda önemli araştırmalar yapan bilim insanlarının tek salonda toplanmasının önemli bir çalışma olduğunu belirten Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Yücel, sempozyumun önemine değinerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Sempozyumda konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, toplumların en önemli temellerinin tarihleri olduğunu dile getirerek, "Toplumlarda milletlerin devamını sağlayan en önemli unsurda tarihsel temellere dayanmaktadır. Tarih bilincinin oluşmasına arkeoloji ve sanat tarihinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Geçmişten günümüze gelen mirasları gelecek nesillere ulaştırmak en önemli görevlerimizden biridir" dedi.

Sempozyum Cumartesi günü sona erecek.    

18

Ekim

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B