Haberler

  • 17 Ekim 2012

Medeniyetler Kongresi söyleşisi düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi Buruciye Medeniyetler Kulübü tarafından Medeniyetler Kongresi Söyleşisi düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda düzenlenen ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Çetin, Aziz Ohannes Kilisesi Pederi İshak Bıçakçı ve yardımcısı Dr. Konutgan Behran'ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye İİBF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Raci Kılavuz, Öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşide Aziz Ohannes Kilisesi Peder yardımcısı Dr. Konutgan Behran, Hıristiyanlık ile ilgili bilgiler verirken İncil'den sevgi geçen bölümleri okuyarak tüm insanların birbirlerini sevmeleri gerektiğini söyleyerek, "İnsanlığımızı, barışı koruyarak birliktelik sağlayacaksak hepimiz birbirini sevmeliyiz" dedi.

Aziz Ohannes Kilisesi Pederi İshak Bıçakçı ise yaptığı konuşmada dünayda herkesin benim dinim diyerek barış vaadettiğini söyleyerek, "Din adamları vaaz ettiklerini yaşayamıyor, siyasetçiler ise vaat ettiklerini yapamıyor. Konuşmak kolay. Söylediğimiz bilgileri yaşamımıza dahil etmek zorundayız. Birşeyler yaparken tüm insalık adına faydalı mı, yapıcı mı diye düşünmek zorundayız" dedi.

Söyleşi, öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasıyla sonma erdi.

17

Ekim

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B