• 16 Ekim 2012

YABANCI ÖĞRENCİLERDEN, ÜNİVERSİTEYE ZİYARET

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan “Kitap Okuyalım, Birbirimizi Tanıyalım” projesi kapsamında 6 Ülkeden Sivas'a gelen Öğrenciler, Üniversitemizi gezdiler. Gruptaki öğrenciler ve grup yöneticileri gezi sonrasında Rektör Vekili Prof. Okay Bulut tarafından senato salonunda kabul edildi.Azerbaycan, Gürcistan, Ermanistan, Romanya, Moldova ve Ukrayna'dan ilimize gelen ve 8 gündür şehrimizin tarihi turistik ve doğal güzelliklerini gezen öğrenciler, Rektör Vekili Prof. Dr. Okay Bulut'tan üniversite hakkında bilgi aldı.

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Bahattin Özdemir ise ilk kez bu kadar kalabalık bir öğrenci grubunun Sivas'a geldiğini belirterek, "İlimizin kültürünü ve tarihini tanıtmaktan mutluyuz" dedi.

Yabancı öğrenciler ise Sivas'ın mükemmel bir kültür ve tarih kenti olduğunu söyledi