Haberler

  • 15 Ekim 2012

DOĞU TÜRKİSTAN, KONFERANSTA ELE ALINDI

Cumhuriyet Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu tarafından 'Kanayan Yara Doğu Türkistan' adlı konferans düzenlendi.

Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve akademisyenler ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak Doğu Türkistan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyit Tümtürk katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Doğu Türkistan'da yaşanan acıların ele alındığı sinevizyon gösterisi yayınlandı.

Cumhuriyet Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Kerem Göker yaptığı konuşmada konferansa katılımlarında ötürü salondakilere teşekkür etti.

Doğu Türkistanlı olan Dilara Söydünlü adlı öğrenci tarafından okunan Biz Kimleriz adlı şiir ise salondakileri duygulandırdı.

Doğu Türkistan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyit Tümtürk, yaptığı konuşmada Doğu Türkistan'ın yeraltı, yerüstü, kültür ve sanat eserleri hakkında bilgiler vererek, "Bu bilgiler doğrultusunda Çin'in neden Doğu Türkistan'ı işgal ettiğini anlayabiliriz" dedi.

Doğu Türkistan'ın 63 yıldır Çin işgalinde olduğunun altını çizen Tümtürk, "burada bir insanlık dramı yaşanıyor. Doğu Türkistan'da uluslararası İnsan Hakları ihlal ediliyor" dedi.

Konferans Tümtürk'ün, Doğu Türkistan'da yaşananları anlatmasının ardından son buldu.

15

Ekim

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B