Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen 30'uncu Yıl Sempozyumu sona erdi.
Sempozyumda farklı üniversitelerden gelen bilim insanları, Tektonik, Depremsellik, Petrol, Kömür ve Doğalgaz, Metalik Maden Yatakları, Endüstriyel Hammadeler, Paleontoloji, Stratigrafi ve Sedimentoloji, Mineraloji, Petrografi ve Petroloji, Hidrojeoloji ve Jeotermal, Mühendislik Jeolojisi, Doğal Afetler, Çevre Jeolojisi, Jeolojide Uzaktan Algılama ve CBS konularında bildirilerini sundu.
Mühendislik Fakültesi Mavi Salon'da gerçekleştirilen ve 2 gün süren sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu ve Jeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işık Yılmaz, Jeoloji Bölümünün 1982 yılında kurulduğunu ve 1984-1985 öğretim yılında öğrenci aldığını dile getirerek, "Jeoloji Mühendisliği Bölümü; Genel Jeoloji, Uygulamalı Jeoloji, Maden Yatakları-Jeokimya ve Mineraloji Petrografi anabilim dalları olmak üzere 4 ana bilim dalından da oluşmaktadır. Bölümümüz her ana bilim dalı ve bilim dalında, konusunda uzman geniş bir akademik kadroya sahip olup, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretimin yanısıra üst düzey Ulusal ve Uluslar arası araştırmalar ile diğer akademik faaliyetleri yürütmektedir. Bölümümüz ayrıca gelişmiş laboratuvar olanakları ile zaman zaman diğer üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre de analiz ve araştırma imkanı sağlamakta, Sivas ve çevre illerin mevcut sorunlarına yaptığı proje ve araştırmalar ile çözüm önerileri sunmaktadır" dedi.
Jeoloji Mühendisliği Bölümünün kuruluşunun 30'uncu yılı kutlamasında düzenlenen sempozyumda bilimsel gelişmelerin akademik ortamda paylaşılması, uygulamaların sunulması ve tartışıldığı bir platform oluşturulduğunu belirten Prof. Dr. Yılmaz, "Sempozyum ülkemizde yetişen genç araştırmacıların birbirleriyle ve deneyimli hocalarıyla tanışarak bilgi alış-verişi yapmaları ve ortak çalışmalar yapmak üzere Sivas’ ta bir araya getirilmeleri bakımından da ayrı bir önem taşımaktır. Sempozyumun düzenlenmesi sırasındaki özeverili çalışmalarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Nazan Yalçın Erik, Yrd. Doç. Dr. Hakan Nefeslioğlu, Araştırma Görevlileri Deniz Hozatlıoğlu, Çiğdem Şahin, Oktay Canbaz, Derya Toksöz ve Mehmet Çam ile tüm lisansüstü öğrencilerimize teşekkür ederim. Ayrıca sempozyumun düzenlenmesinde katkılarını esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık ve yönetimi ile Mühendislik Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Demirci’ ye de teşekkürü borç bilirim" şeklinde konuştu.
Bildirilerin sunulmasının ardından tamamlanan Sempozyum yarın "Sivas Havzası Teknik Gezisi" ile sona erecek.
Ekim
2012