• 10 Ekim 2012

CENGİZ ÖZKAN ÖĞRENCİLERE, BÜYÜK USTA NEŞET ERTAŞ'I ANLATTI

Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Türk Halk Müziği'nin büyük Ustası Neşet Ertaş anısına Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Buruciye Medeniyet Kulübü tarafından "Cengiz Özkan'ın Sazından Büyük Usta Neşet Ertaş" söyleşisi düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi Merkezi Amfi Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşiye Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda Cengiz Özkan, halk müziğinin ustası bir sanatçıyı kaybetmenin kendisini derinden üzdüğünü belirterek, "Halk Müziğinin gelecek nesillere aktarılmasında ve herkes tarafından sevilmesinde Neşet Ertaş öncülük etmiştir. Kendisini rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Neşet Ertaş'a ait çeşitli parçaları seslendiren Özkan, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Program sonunda Buruciye Medeniyet Kulübü Başkanı Eren Derviş Akpınar tarafından Cengiz Özkan'a plaket takdim edildi.

Ekim

2012