Haberler

  • 10 Ekim 2012

TANJU ÇOLAK, ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Sivasspor'da yetişen ardından Samsunspor ve Bursaspor formaları da giyen Kaleci İzzet Çağlayan anısına Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) tarafından Tanju Çolak ile söyleşi programı düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivasspor Kulübü Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Rektör İletişim Danışmanları Yrd. Doç. Ahmet Mazlum, Yrd. Doç. Dr. Ercan Şahbudak, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kangalgil, öğretim  üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan BESYO Öğretim Görevlisi  Hasan İnan, "Sivasspor'da futbol oynamış, ardından Samsunspor'a transfer olmuş ve Tanju Çolak ile oda arkadaşlığı yapmış Kaleci İzzet anısına ve Üniversitemizde ki sporu ve futbolu geliştirme için bu programı düzenledik" dedi.

Özgeçmişinin okunmasının ardından 5 kez gol kralı olan ve çok sayıda rekora imza atan eski Milli Futbolcu Tanju Çolak, Sivas'a en son 25 yıl önce geldiğini ifade ederek, "İzzet Çağlayan benim profesyonel olmamın ardından Samsunspor'da oda arkadaşımdı. Kendisini çok severdim çok iyi bir dostumdu. 51 yaşında kendisini kaybettik. Çok özel bir insandı. Kendisini rahmetle anıyorum" dedi.

Tesadüfen futbolcu olduğunu aktaran Çolak, "Mahalle takımında başlayan serüvenim Samsunspor'a kadar uzandı. Samsunspor'da 16 yaşımda iken Rıza Çalımbay ile oda arkadaşıydık. Kendisi benim Beşiktaş'a gitmemi çok istedi ama Galatasaraylı olduğum için Galatasaray'a transfer oldum. Ardından Fenerbahçe ve İstanbulspor da forma giydikten sonra futbol hayatımı tamamladım" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Çolak bir öğrencinin "Alex efsanemiydi?" sorusuna ise "Alex, saha içinde ve dışında çok düzgün bir insandı. Geçen yıl kendisi ile bir programda yan yana geldik. Orada yaptığı davranışla da herkesin takdirini topladı. Ben, Alex'i saha içinde oynadığı futbol ve attığı gollerden tanıyorum. Bu kadar cevap verebilirim" dedi.

Çolak, Galatasaraylı olduğunu neden Fenerbahçe'ye gittiğini soran bir öğrenciye ise "Bunda benim bir suçum yok. Dönemin Başkanı Alp Yalman beni yanına çağırdı ve bundan sonra sen kaptansın, 3 Milyarda ücret belirledik dedi. Daha sonra ise bana Marsilya seni istiyor dediler. Bende gitmek istemedim. Sonra bana ücretimin 2 Milyara indirildiğini söylediler. Fenerbahçe de o sırada bana 4 Milyar 500 Milyon ücret teklif etti. Ben kulübüme defansta oynayan Bülent Korkmaz 2 Milyar alıyor benim biraz farkım olmalı dedim. Mustafa Denizli benden haber gelmeden bir şey yapma dedi. Ancak sonra o da benim elimden bir şey gelmiyor istediğini yap dedi. Başkan Alp Yalman telefonuma çıkmadı. Bende sabah 4.30 gibi Fenerbahçe'ye imza attım. O sezon ilk maçımız Galatasaray ile Ali Samiyen Stadyumundaydı. Maçı attığım 2 gol ile 2-0 kazandık" dedi.

"Futbolda teknolojiye sıcak bakmıyorum"

Bir öğretim üyesinin hakem hatalarına karşı teknolojinin kullanılmasına konusunda neler düşündüğünü sorması üzerine Çolak, " Ben buna sıcak bakmıyorum. Futbolun doğallığına aykırı. Hakemde insandır hata yapabilir. Ben bu konuda futbolu oynayanların tercih edilmesinin bir avantaj olacağını düşünüyorum. Ben bir maçı izlerken futbolcunun topa girişini, şarj yaptığında doğru mu yapıyor, hava topuna çıktığında ne amaçla yaptığını görüyorum. Yani çok konuşuluyor. Programcılara yazık olur teknoloji girerse futbola. Çok iş kaybedenler olacak, çok zor bir şey kimse kabul etmez. Ama doğruyu söylemek gerekirse topun çizgiden geçip geçmediğini taç falan önemli değil de gol çizgisinde olmalı. Burada bir emek var bir sonuç var. Gol futbolun meyvesidir. Gol olup olmadığını çizgiden denetlenebilir" ifadelerini kullandı.

Program sonunda Rektör İletişim Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazlum ve BESYO Öğretim Görevlisi  Hasan İnan Milli Futbolcuya plaket takdim ederken, öğrenciler ise Çolak ile fotoğraf çekinebilmek için birbirleriyle yarıştı.

10

Ekim

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B