Haberler

  • 04 Ekim 2012

VETERİNER FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN BARINAK ZİYARETİ

 Üniversitemiz  Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara , öğretim üyeleri ve öğrencileri, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle Sivas Belediyesi Hayvan Barınağı'nı ziyaret etti.

veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara , öğretim üyeleri ve öğrencileri, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı'dan barınak hakkında bilgiler aldı. 

Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara burada yaptığı açıklamada, "Kimsesiz, sokak hayvanları olarak tanımladığımız, belki şiddete maruz kalacak birçok hayvan türü burada. Veteriner arkadaşlarımız steril ortamlarda hayvanların bakımlarını gerçekleştiriyor. Bu durumdan çok mutluyuz. Dünyadaki her canlının özgürce yaşama hakkı var. Bu bağlamda Dünya Hayvanları Koruma Gününü önemsiyor ve yapılacak her türlü çalışmayı destekliyoruz. Bu günde hayvan barınağını gezmek, yapılan çalışmaları yerinde görmek ve eksiklikleri tespit etmek amacıyla buraya geldik. Belediye yetkililerine teşekkür ediyorum. Kimsesiz, sokak hayvanları olarak tanımladığımız, belki şiddete maruz kalacak birçok hayvan türünün burada olduğunu gördük. Burada veteriner arkadaşlarımız steril ortamlarda hayvanların bakımlarını gerçekleştiriyor. Operasyon yapılması gerekenlere kısırlaştırma operasyonları yapıldığını gördük. Bu durumdan çok mutluyuz. Belediyenin bu tür çalışmalarının artarak devam etmesini istiyoruz. Bizler de Veteriner Fakültesi olarak Belediyeye destek olacağımız beyan ediyoruz" dedi.

Barınağın Bin sokak hayvan kapasitesi olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı ise "Barınaktan önce çocuklarımız okullara giderken güçlük çekiyordu. Cami cemaati özellikle sabah ve yatsı namazlarında camiye giderken zorluk çekiyordu. Hatta Cumhuriyet Meydanı’nda akşamları 30 civarında sokak köpeği oluyordu. Bu da insanlarımızı bir şekilde rahatsız ediyordu. Zaman zaman da kendini bilmez kişiler tarafından sokak köpeklerimize eziyet ediliyordu. Zaman zaman da bu hayvanlarımız trafik terörüne maruz kalıyordu. Şu anda şehrimizde bize emanet olan bu sokak köpeklerine özenle sahip çıkıyoruz. Bunların gerek kısırlaştırma çalışmaları, gerek aşıları ve gerekse de yeme içmeleriyle ilgili her türlü bakımı burada sağlıyoruz.Bundan sonra da Veterinerlik Fakültesi'nden alacağımız destekle bu işi karşılıklı işbirliği içerisinde daha iyi sürdüreceğimiz kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

 

 

04

Ekim

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B