Haberler

  • 28 Eylül 2012

Üniversitemiz Marka Olmalı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivas’ta görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Rektör Kocacık ve ekibinin basın mensuplarıyla tanışması amacıyla Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Okay Bulut, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, rektör danışmanları katıldı.

 

Rektör Kocacık, Ağustos Ay’ında göreve başladıklarını ve yoğun bir süreç yaşamaları nedeniyle basınla bir araya gelme fırsatını geç bulduklarını dile getirerek, “Basınla ilişkiler bizim için önemli. Yıllarca iletişim dersleri verdim. Bu konuda üniversite-basın ilişkilerini en iyi şekilde düzenleyerek sizlerle de yeni bir döneme birlikte başlayacağız” dedi.

 

Bazı yönetmeliklerdeki aksaklıkları düzelterek göreve başladıklarını ifade eden Kocacık, “Üniversite ile basın, üniversite ile şehir arasında iyi bir diyalog kurmamız gerekir. Bu konuda biz gerekli çalışmaları ve alt yapıyı hazırlıyoruz. Göreve geldiğimizde üniversitemizdeki öğrencilerimizin 1,8 ortalama kredi sıkıntısı vardı. Diş hekimliğinde birinci sınıf öğrencisi bir dersten kaldığında okula devam edemiyordu bunlara benzer konularda gerekli yönetmelik değişikliklerini yaptık. Kaliteyi düşürmeden öğrencilerimizin mağduriyetlerini giderdik” dedi.

 

Kocacık, Bahçeşehir, Kadir Has ve Hacettepe Üniversiteleriyle görüşmeler yaptıklarını ve Öğretim üyesi ve öğrenci değişimleri yapacaklarını belirterek, “Üniversitemizin dışa açılması şart. ''Ulusal ve uluslararası projeler yapma konusunda çalışmalarımız var. İstanbul'daki Sivaslı sanayici ve iş adamları ile görüşmeler yaptık. Projelere destek olmalarını istedik.

Bütün ilçelerimizden yatırım alanlarıyla ilgili bilgi aldık ve işadamlarımıza toplantıda bunları aktardık. Üniversiteye yapılacak projeler hakkında bilgi vermenin yanı sıra Sivas’ta yatırım yapılacak alanları anlatarak, gelin burada yatırım yapın sizde kazanın, Sivas’ta kazansın dedik. Üniversitenin lokomotif olduğunu düşünerek kendi çıkarımıza düşünmedik sadece” şeklinde konuştu.  

 

-Microsoft’tan Üniversitemize Bilişim Akademisi-

 

Üniversitelerin gelişen bilgi teknolojilerini yakından takip etmeleri gerektiğini ve donanımlı, bilgili insan yetiştirmekle yükümlü olduğunu vurgulayan Kocacık, “Bunu yapmak içinde o ileri teknolojiyi hem kullanacaksınız, hem de onu kullanırken yeni teknolojileri üreteceksiniz. Bunun içinde bazı girişimlerimiz oldu. Ankara’da Microsoft ile görüşme yaptık. Microsoft buraya “Bilişim Akademisi” kurmayı kabul etti. Ayrıca 4 tane ayrı proje bize sunacak. Önümüzdeki günlerde ilimize gelecekler ve ikinci görüşmeleri burada yapacağız. Bilişim Akademisi, buradaki öğrencilerimize, öğretim üyelerimize ileri teknolojilerin neler olduğunu, nasıl kullanılacağını anlatacaklar, onları kullanmayı öğretecekler. Çünkü bir şeyi kullanmazsanız sonucunda yeni üretim yapamıyorsunuz. Bunu yaptıktan sonrada uluslar arası geçerliliği olan sertifika verecekler. Yani öğrencilerimiz hem burada diploma alacak hem de uluslar arası geçerliliği olan bir sertifika alacak. Öğrencilerimizin hem üniversitemize gelmesi için tercih sebebi olsun, hem de bir iş sebebi olsun diye düşündük. Görüşmelerimiz sürüyor ve bunu hiçbir ücret ödemeden yapacağız” dedi.

 

Cumhuriyet Üniversitesi denilince akla hastane geldiğini söyleyen Kocacık, “Ben istiyorum ki vitrinimiz sadece hastane olmasın. Burada Güzel Sanatlar var, sanatımız öne çıksın, arkeolojik kazılar var onlarla öne çıkalım. Adımızı duyuralım, marka olalım, marka olmak istiyoruz. Ben gerek öğretim üyesi, gerek Dekan ve bu gün rektör olarak 30 yıldır Sivas’tayım, benim içimde bu bir özlem. Daha önce 3 bin metrekare olarak yapılması planlanan araştırma merkezini yaptığımız görüşmeler neticesinde 10 bin metrekareye çıkardık. Bölgeye hitap edecek bir araştırma merkezi olacak. Devasa bir merkezi üniversitemize kazandıracağız. Bugünü değil de geleceği planlıyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından Rektör Kocacık, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak görüş alışverişinde bulundu.

 

 

28

Eylül

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B