Haberler

  • 27 Eylül 2012

"İşletme Yönetimi Programı" Artık Uzaktan Eğitimde

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının 19.04.2012 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında almış olduğu karar doğrultusunda Cumhuriyet Üniversitesi Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü’ne bağlı olarak Uzaktan Eğitim İŞLETME YÖNETİMİ ön lisans programı açılmasına karar verilmiş ve kontenjan 100 öğrenci olarak belirlenmiştir.


Programa, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının: bankacılık, bilgisayarlı muhasebe, borsa hizmetleri, deniz ve liman İşletme, dış ticaret, emlak komisyonculuğu, genel hizmetler (demiryolu), işletme, işletmecilik (demiryolu), muhasebe, finansman ve pazarlama, muhasebe ve finansman, pazarlama, pazarlama ve perakende, satış yönetimi ve reklâmcılık, sigortacılık, sigortacılık ve risk yönetimi, tesis işletmeciliği, ticaret, ticaret liselerini alan ayrımı olmadığı dönemde bitirenler, büro hizmetleri, büro yönetimi, büro yönetimi ve sekreterlik, hukuk sekreterliği, kütüphanecilik, sekreterlik, yönetim ve ticaret sekreterliği ve ulaştırma hizmetleri bölümlerini bitirenler sınavsız geçiş yapabilecekler. Ayrıca diğer lise mezunları tercih için gerekli olan taban puanı almak kaydıyla tercihlerinde uzaktan eğitim işletme yönetimi programını tercih edebilecekler.

Öğrencilerden 385’er TL’lik iki taksitte yıllık 770TL Uzaktan Öğrenim Ücreti alınmaktadır. Bunun dışında herhangi bir ücret talebi söz konusu değildir. İnternet üzerinden takip edilen Uzaktan öğrenim programında devam zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu durum özellikle çalışanlar açısından büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Öğrenciler dersleri canlı olarak yani dersin anlatıldığı anda takip edebilecekleri gibi daha sonradan da izleme olanağına sahiptir. Öğrenciler bir ara sınav, bir yılsonu sınavı ve başarısız olmaları halinde bir bütünleme sınavına gireceklerdir. Ara sınavlar internet üzerinden yapılacaktır. Yani ara sınav için de okula gelme gereği olmayacaktır. Yılda bir defa yılsonu sınavları için okula gelmeleri gerekecektir. Normal öğretimde harçların kaldırıldığı bir dönemde yıllık 770 TL uzaktan öğrenim ücreti ödeniyor olması ilk bakışta bir olumsuzluk gibi gözükmesine rağmen, normal öğretim için barınma, ulaşım, yiyecek vb. maliyetlere katlanmak gerektiği düşünüldüğünde toplamda daha düşük bir maliyet oluşturmaktadır. Hedef kitle olarak halihazırda çalışan ve okula devam etme güçlüğü çeken ancak yükseköğrenime devam etmek isteyenleri belirleyen uzaktan eğitim işletme yönetimi programı’ndan mezun olacak öğrenciler aynı programın normal öğretim ve ikinci öğretim öğrencilerinin elde edeceği hakların tamamına sahip olacaktır. Ayrıca dikey geçiş sınavlarına katılarak uzaktan eğitim veya örgün öğretimde lisans programlarına geçiş hakları da bulunmaktadır. 27 Eylül 2012’de başlayacak ek kontenjanda yükseköğrenime devam etmek isteyenler için iyi bir alternatif sağlayacak olan Programla ilgili detaylı bilgi Cumhuriyet Üniversitesi web sitesinin ana sayfasında (www.cumhuriyet.edu.tr) bulunan uzaktan öğretim sayfasından ve program koordinatörlüğünden edinilebilir.

27

Eylül

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B