Haberler

  • 24 Eylül 2012

Üniversitemiz Öğretim Üyeleri İstanbul'da İş Adamlarıyla Bir Araya Geldi.

 Üniversitemiz öğretim üyeleri ile İstanbul’da bulunan Sivaslı sanayici ve işadamları bir araya geldi. Toplantı, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Toplantı Salonunda gerçekleşti. Milletvekili Nursuna Memecan, Rektör Prof. Dr. Fakruk Kocacık, Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Gülle, fakülte dekanları, rektör danışmanları ve öğretim üyeleri katıldı.

Toplantıda Sivas΄a ve üniversiteye yapılması gerekenler ayrıntılarıyla konuşuldu.  Milletvekili Memecan ve İTHİB Başkanı İsmail Gülle’nin davetleri üzerine hazırlanan toplantı,  Milletvekili Memecan, Rektör Kocacık, Başkan Gülle’nin birer konuşması ile başladı. Genel olarak Sivas ve Üniversitemizin mevcut durumu, yapılması planlanan projeler, sanayi ve üniversite arasındaki bilimsel çalışmalar konuları dile getirildi.

Rektör Danışmanı Prof. Dr Ertan Buyruk’un moderatörlüğünde gerçekleşen toplantı, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazlum’un üniversitemiz genel durumu ile ilgili birifingiyle devam etti. Üniversitemiz öğretim üyeleri ise; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci; ‘Sivas'taki madenlerin  değerlendirilme şekilleri’, Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Orhan Tatar; ‘Yıldız Dağı ve doğa sporları kompleksi’, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı; ‘yüksek teknoloji ürünleri ’, Prof. Dr. Işık Yılmaz; ‘Santez projesi’, Doç. Dr. Nursel Develi Işıklı; ‘gıda sektörü’ ve Doç. Dr. Bektaş Tepe ise ‘sakız ağacı ve safran üretimi’ konularındaki projelerini iş adamlarına sundular.

Toplantı Ekonomi Bakanlığı Teşvik Genel Müdürlüğünden uzmanlar ve ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu’nun Sivas üzerine yaptıkları  değerlendirmelerle sona erdi.

Kasım Ayında Üniversitemizde Yapılacak

Özellikle yatırımların son aşamasının ele alınacağı görüşmelerin devamı niteliğindeki toplantı  Kasım ayı içerisinde Üniversitemizde gerçekleştirilecek.

24

Eylül

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B