• 24 Eylül 2012

Âşıklar, Ozanlar ve Şairler Üniversitemizde Bir Araya Geldi

Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği tarafından Sivas'ta "Âşıklar Bayramı" etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler Sivas'ta çeşitli faaliyetlerle kutlandı.

Dünyanın değişik ülkelerinden Sivas'a davet edilen âşıklar, etkinlikler boyunca Sivas kültürünü kendi kültürleriyle harmanlayarak etkinliklere renk kattılar. Bu kapsamda âşıklar için Üniversitemiz sosyal tesislerinde akşam yemeği düzenlendi. Yemeğe Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Okay Bulut, Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Dernek Başkanı Ahmet Ayık ve davetliler katıldı. Burada görüşlerini dile getiren Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz, âşıklar bayramını kutlayarak kendilerini üniversitemizde ağırlamaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Rektör Vekili Yılmaz "Âşıklık geleneği bizim hakikaten önem verdiğimiz, gerek şehrimizin gerekse üniversitemizin değerli saydığı bir gelenek. Bu geleneği kuşaklara ulaştıracak olan sizlersiniz." dedi. Âşıkların içinden genç yeteneklerin sayısının az olmasının kendisini dikkatinden kaçmadığını ifade eden Prof. Yılmaz bu eksikliğin kısa sürede tamamlanıp, geleneğin bundan sonraki kuşaklara güvenle aktarılması görüşünü savundu. Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık ise Cumhuriyet Üniversitesi'nin derneğe her fırsatta destek olduğunu ifade ederek Cumhuriyet Üniversite'nin katkılarının büyük olduğunu söyledi. Başkan Ayık, geleneğin devam etmesi için kurumların derneğe sahip çıkması gerektiğini söyleyerek, Sivas ve Türk kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla desteklere her zaman ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

Eylül