Haberler

  • 21 Eylül 2012

ZARA'DA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AÇILDI

Cumhuriyet Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Akademik Yıl açılışının ardından Zara İlçesinde Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun açılış törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Vali Zübeyir Kemelek, Başsavcı Hasan Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, TSO Başkanı Osman Yıldırım, ZASİAD Başkanı Fethi Aras ve yönetim kurulu üyeleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Okay Bulut, Fakülte Dekanları, Öğretim Üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.  

Açılış programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2 düşmanı olduğunu belirten Bakan Yılmaz, biri yoksulluk, biri cehalet. Bizde 'yoksul olan evde kavga bitmez' diye söz var. Yoksulluğu azaltıyoruz. İnşallah kavgayı da azaltacağız. Kavganın diğer sebebi cehalettir. Eğer bugün ülkenin doğusunda veya güneydoğusunda ırkçılık varsa bilin ki bunun da sebebi cehalettir. İnşallah bu eğitim kurumlarıyla bu cehaleti yeneceğiz. Biz 'her şeyi çözdük' demiyoruz ama şüpheniz olmasın çok şeyi çözdük. Bugün her ilde bir üniversite varsa, üniversiteler özgür düşüncenin yuvalarıdır. 'Özgür düşünce Hakkari'de de olsun, Edirne'de de olsun, Tunceli'de de olsun, Uşak'ta da olsun' diyorsak, işte bu, bu dönemde gelen hizmetlerin neticesidir. Milletimiz şundan endişe etmesin, bu milletin hakkına zerre kadar halel getirecek hiçbir çalışmada bulunmayız. Eğer öyle yolsuzluk veya sair hususlar olsaydı bilin ki Sivas'ın yolları böyle olmazdı. Bu millet, her şeyin en iyisine layıktır. Sizler bir ve beraber oldukça, bizler bir ve beraber oldukça aşamayacağımız, çözemeyeceğimiz hiçbir engel yok."

Törende konuşan Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ise ülkedeki terör sorununa değindi ve "Bu sıkıntılı olduğumuz bir dönemde Zara'da böylesine anlamlı bir tören bizleri mutlu etti" dedi.

Zara Sanayici ve İşadamları Derneği (ZASİAD) Başkanı Fethi Aras, açılışı yapılan binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Okulumuzun yapımında emeğini esirgemeyen maddi manevi yanımızda olan Veysel Dursun'a şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise yaptığı konuşmada ilk açılışın bir eğitim kurumu olmasının kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, "eğitime yapılan her yatırım ülkemizin geleceğini planlamaktır. geleceğini planlayan herkes geleceğini kurtarmış demektir. dolayısıyla bu güzel hizmetin herkese örnek olmasını diliyorum. bu eğitim kurumunun açılmasında başta Veysel Dursun olmak üzere ZASİAD başkanı, yönetim kurulu üyelerine, eski rektör İlyas Dökmetaş Hocama ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Üniversitesi tarafından hazırlanan plaketler Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun yapımında emeği geçenlere ve ZASİAD Başkanı Fethi Aras ve yönetim kurulu üyelerine takdim edildi.

Fotoğraflar için tıklayınız

https://plus.google.com/photos/117863656274281011026/albums/5790544798506712369?authkey=CN6SjtCmvLbz-gE

21

Eylül

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B