Haberler

  • 21 Eylül 2012

2012-2013 AKADEMİK YILI AÇILDI

Cumhuriyet Üniversitesi'nin 2012-2013 Akademik yılı düzenlenen törenle açıldı.

Kültür Merkezi'nde yapılan açılış törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Vali Zübeyir Kemelek, Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Başsavcı Hasan Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Okay Bulut, Fakülte Dekanları, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Akademik yıl açılış töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir ülkenin güçlü olması ve halkını mutlu etmesi o ülkenin nitelikli insan gücüyle doğrudan ilgilidir. Türkiye’nin güçlü, nitelikli insan gücünün elde edilmesinde üniversitelerin çok büyük katkısı olduğu bir gerçektir. Üniversitelerin esas alanları eğitim ve bilim üretmektir. Unutmayalım ki Türkiye gibi büyük bir devlet bilim ve teknoloji transfer eden bir ülke olmamalı. Bizim bilim üretmemiz, teknoloji üretmemiz, insanlığa bu konuda da çok büyük katkılar vermemiz gerekir. Üniversitemiz Sivas ve Sivaslıyla bütünleşmeli, Sivas’ın sanayisiyle, ekonomisiyle bir olmalı, birlikte olmalı böyle olursa Sivas’ta daha güzel işler ortaya çıkar. Cumhuriyet Üniversitesi çok kısa zamanda büyümüştür. 1974’te Tıp Fakültesiyle eğitime başladı ve 40 bine yaklaşan öğrenciye hizmet verdiğini görmekten büyük bir mutluluk duymaktayız. Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyelerinin, öğrencilerinin ve idari çalışanlarının bir takım ruhu içerisinde üniversitemizi başarıyla yarına taşıyacaklarına olan inancımız tamdır. Bunun içinde üniversitenin her geçen gün arttığı ülkemizde üniversitemizin öğretim kalitesini de hep en üst düzeyde tutmak zorundayız. Türkiye’yi güçlü yapacak olanda okullarımızdır, eğitimdir, bilimdir” dedi.

Bakan Yılmaz, üniversitelerin özgür düşüncelerin hayat bulduğu yerler olduğunu "Özgür fikirler burada hayat bulur, olgunlaşır. Fikri hür, vicdanı hür gençler istiyoruz. Bizlerin de öncelikli görevi bu özgürlüklerin yurdun her yanında ifade edilmesini sağlamak, özgürlükleri korumak ve hayat bulacağı ortamları oluşturmaktır. Özgürlükler, ancak güvenliğin olduğu yerlerde yaşanabilir ve içi bu şekilde doldurulabilir. İnsanların huzurunu ve özgürlüğünü sağlamak için hayatlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

 

KOCACIK: “HER AÇIDAN KALİTEYİ ARTTIRACAĞIZ”

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise konuşmasına yaşanan terör olaylarını lanetleyerek başladı.

Göreve geldiği ilk günden itibaren Cumhuriyet Üniversitesi'nde her açıdan kaliteyi arttırmak için çalışmaya başladıklarını ifade eden Rektör Kocacık, "Kurum kültürünü oluşturmak, kuruma güveni sağlamak ve öğrencilerimize de öğrenci katılımlı eğitim sürecini unutmadık. Bununla ilgili de süreci başlattık" dedi.

Rektör Kocacık, Cumhuriyet Üniversitesi'nin Türkiye’de birçok alanda öncülük yapan ve örnek oluşturan, uluslar arası saygınlığa sahip olma yolunda ilerleyen, sürekli kendini yenileyen ve geliştiren bir üniversite olduğunun altını çizerek, "Temel bilimlerden, mühendislik bilimlerine, sosyal bilimlerden mimarlık ve eğitim bilimlerine, tüm disiplinlerde, Cumhuriyet Üniversitesi ülkemizin akademik gelişiminde etkili bir rol oynamaktadır. 1974 yılında kurulan üniversitemizde şu anda 16 fakülte, 5 yüksekokul, 1 konservatuar, 4 enstitü ve 13 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Bunların yanı sıra 38 bin 766 öğrencimiz vardır. Ek kontenjanlar sonrası da bu sayının artmasını bekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu  "Akciğer Kanserinde Güncel Ötesi Sorunlar"  konulu açılış dersini  verdi. program Rektör Kocacık'ın Prof. Dr. Kaptanoğlu'na plaket vermesiyle sona erdi.

 Fotoğraflar için tıklayınız

https://plus.google.com/photos/102399826340881238521/albums/5790532621316186577?authkey=CJCgiqu64J6RnwE

21

Eylül

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B