• 17 Eylül 2012

Üniversitemiz Koleji’nde Yeni Ders Yılı Başladı

Cumhuriyet Üniversitesi Koleji Mahir Sevim Özduman İlköğretim Okulu ve Mehmet Recai Toydemir Lisesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı düzenlenen programla açıldı. Yeni eğitim yılının ilk gününde öğrencilerin heyecanlı oldukları görüldü. Üniversite Kampüs alanında bulunan Kolej bahçesinde düzenlenen programa Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Semih Ayan, Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Zahir Bakıcı, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Programda konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kocacık, kendini ispatlamış öğrencilerin başarılarıyla büyük mutluluklar yaşamış bir okulda olmanın gururunu yaşadığını dile getirerek, “Burada okuyacak olan sevgili öğrencilerimizin de çok büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Bir takım başarılar ortaya konuyorsa burada ekip ruhunu ve birlikte çalışma anlayışının yer aldığını da unutmamak gerekir. O nedenle bugün ve bundan sonra okulumuzla ilgili her türlü faaliyette Üniversitemiz arkasında olacaktır, destek olacaktır. Şu anda başarıların çok çok daha iyileriyle gündeme geleceğimize inanıyorum” dedi. Rektör Kocacık, eğitim öğretim hayatında en önemli şeyin çocuğun topluma hazır ve başarılı bir birey olarak yetiştirilmesi olduğunun altını çizerek, “Tabi bunu yaparken okula sadece görev düşmüyor. Aile ve çevre faktörü önemli. Okul aile çevre; masanın üç ayağı gibi. Üçü de eşit olması lazım biri eksik olursa sonuç yönünden hüsrana uğrayabilir. Biz bunun bilincinde hareket ediyoruz. Öğretmenlerimiz çok seçme, tıpkı şurada gördüğüm kıymetli öğrencilerimiz kadar. Dolayısıyla böyle seçkin bir ortamda okul, aile ve çevre üçgeninin ideal bir yapıya kavuşacağına ve bunun önemli sonuçlarının hepimiz tarafından izleneceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Zahir Bakıcı ise okullarda başarının her geçen gün arttığına değinerek “Bugün 400 civarında öğrencimiz eğitim görmekte ve bu öğrencilerimiz Türkiye 11’incisi ve Sivas birinciliği elde etmiştir. Hedefimiz kaliteli bir eğitim yaparken buradan binlere varan öğrencilerimizin yararlanmasını amaçlıyoruz. Yapımından bugüne kadar emeği geçen tüm yönetici arkadaşlarımıza, binada katkıları emekleri olan ve bize bağışlayan Sevim Özduman ve Mehmet Recai Toydemir'e teşekkürlerimizi sunarız. Hepinize saygılar sunar tekrar başarılı eğitim öğretim yılı dilerim” dedi. Vakıf Mehmet Recai Toydemir Lisesi Müdiresi Başak Eken ve Mahir Sevim Özduman İlköğretim Okulu Müdiresi Asuman Bozbıyık ise yeni eğitim öğrenim yılının başarılı geçmesi temennisinde bulunarak, Türkiye ve yurt dışında en iyi üniversitelerde okuyan entelektüel birikimi olan sosyal yönü gelişmiş, Atatürk ilkelerine bağlı ülkesini seven bireyler yetiştirmeyi görev kabul ettiklerini dile getirdiler. Yapılan konuşmaların ardından kolej öğrencileri tarafından şiir, dans ve çeşitli gösteriler gerçekleştirildi. Gösterileri yapan öğrenciler, programa katılanlar tarafından beğeniyle izlenirken, Kolej öğrencisi İrem Akan Atan  tarafından Rektör Kocacık'a çiçek takdim edildi.

Fotoğraflar için tıklayınız.

Eylül