• 17 Eylül 2012

Tıp Fakültesi Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydi

2012-2013 eğitim öğretim yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim görecek 177 öğrenci için Geleneksel Beyaz Önlük Giyme töreni düzenlendi.

Beyaz önlük giyerek doktorluk mesleğine ilk adımı atan öğrenciler için Kültür Merkezinde düzenlenen törene Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Semih Ayan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci yakını katıldı.Rektör Prof. Dr. Kocacık, törende yaptığı konuşmasında doktorluk mesleğinin önemine değinerek, "Üniversitemizin 39 yıllık bir geçmişi var. Üniversitemizin adı geçtiğinde ilk akla gelen tıp fakültesidir. Geldiğiniz fakülte sizin, her zaman onurlanacağız bir fakülte. Gerçekten şunu unutmayınız ki, çok kıymetli hocalara sahipsiniz. Güzel bir yere geldiniz ve burada çok güzel şeyler öğreneceksiniz. Bugün giyeceğiniz beyaz önlüğü onurlu bir biçimde taşıyıp üniversitenin adına yakışır bir duruş sergileyeceksiniz. Ve şunu unutmayın; eğitim öğretim hayatı sadece bilgi öğrenmekle, bazı şeyler edinmekle yetinmiyor. Artık eğitim anlayışı çok değişti. Bir hoca her şeyi bilen değil, Öğrencisine öğrenme isteği duygusunu en üst düzeyde sağlayan kişi olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla size de bu duyguyu bu motivasyonu sağlamaya çalışacağından emin olabilirsiniz. Bilimde sürekli yenilikler ve gelişmeler var. Öğrendiklerinizi yenileyeceksiniz, takip edeceksiniz. Hem kendinize, hem ilgili olduğunuz üniversitemize ve ülkemize büyük hizmetler sunacaksınız. Bundan hiç şüphem yok. Bu süreçte kıymetli hocalarımızı sizlere emanet ediyor, inşallah mezuniyetten sonra üniversitemizden tıp fakültemizden yetişmiş insanlar olma mutluluğunu gururunu duymak istiyorum. Yeni öğretim yılı hepimize hayırlı olsun" dedi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ise fakülte hakkında bilgi vererek, öğrencilerin eğitim öğretim yılı boyunca karşılaşabilecekleri konulara değindi. Tıp Fakültesi Dönem Bir Koordinatörü Doç. Dr. İlhan Çetin'de öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi. Konuşmaların ardından toplam 177 öğrenciye beyaz önlükleri, Rektör Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkul, Danışman Prof. Dr. Ayan, Dekan Prof. Dr. Köylüoğlu ve öğretim üyeleri tarafından giydirildi.

Fotoğraflar için tıklayınız.

Eylül