• 09 Nisan 2010

Sivas'ta Bilgi Toplumu ve Türkiye

Üniversitemiz   İletişim   Fakültesi   ve  UNESCO   Türkiye  Milli   komisyonu  tarafından  “ Bilgi  Toplumu  ve  Türkiye”  konulu   Panel  düzenlendi.  Kültür  Merkezinde  düzenlenen  Panele,  Vali   Ali   Kolat,  Belediye   Başkanı   Doğan  Ürgüp,  Rektörümüz   Prof. Dr.  İlyas  Dökmetaş   Rektör   Yardımcımız   Prof. Dr . Meftuni   Yekeler,  Fakülte  Dekanları,  Öğretim  üyeleri  ve  öğrenciler  katıldı.  Panelde  ilk  olarak   konuşan  Üniversitemiz   İletişim   Fakültesi  Dekanı   Prof. Dr.  Mehmet  Canbazoğlu,  Fakültenin  gazetecilik,  halkla  ilişkiler  ve tanıtım   bölümlerine   2010-2011  öğretim   yılında   öğrenci   alınmasına   yönelik   çalışmalarının  sürdüğünü   aktararak,  panel  ve  benzeri faaliyetlerinin  devam  edeceğini  kaydetti.  İletişimin  önemine  dikkati  çeken  Prof. Dr.  Canbazoğlu,  Büyük  Önder   Mustafa  Kemal  Atatürk'ün  Cumhuriyet'in  ilanından  önce   Anadolu   Ajansı'nı  kurarak  iletişime  ne   kadar   önem  verdiğini   ortaya   koyduğunu  vurguladı.  Üniversitemiz   Rektörü  Prof. Dr.  İlyas  Dökmetaş   ise,  üniversitelerin   bilginin   üretildiği   yerler   olduğunu   söyleyerek,  bilgi   toplumunda birlikte  çalışmanın  önemli  olduğuna  değinerek,  Üniversitelerin  bilginin   üretildiği,  toplumla  paylaştığı   yerler  olduğunu   vurguladı.  Sivas  Belediye   Başkanı   Doğan   Ürgüp  de   bilginin  ve   bilgi   üretiminin   önemine  dikkat  çekti . Vali  Ali  Kolat, Bilimi  ve  teknolojiyi kullanmasını  bilememenin  doğrultusunda   insanların   yalnızlaşacağını   aynı   zamanda  anti  sosyal  bir  konuma  düşeceğinin   altını çizdi.  UNESCO'nun  Sivas'taki  çalışmalarına  da  değinen  Ali  Kolat,  Divriği  Ulu  Camii  ve  Darüşşifası'nın  UNESCO'nun  koruma çalışmaları  kapsamında  oluşturulan  “Dünya  Kültür  Mirası  listesi”nde  yer  aldığını,  UNESCO'nun  Sivas'taki  Âşıklık  Geleneği”  ile  ilgili çalışmalar   yaptığını   belirtti.  Gazi  Üniversitesi  İletişim  Fakültesi  Öğretim  Üyesi  ve  UNESCO  Türkiye  Milli  Komisyonu  Başkan  Vekili  Prof. Dr. Korkmaz  Alemdar  ise,  UNESCO'nun  bilim  ve  teknoloji  alanında  yaptığı  çalışmalar  hakkında  bilgi  verdi.  UNESCO'nun   temel politikası,  bilgisayar  ve  teknolojinin   kullanımını  teşvik  etmek  olduğunu  vurgulayarak,  Bilgisayarın   tüm  dünya  ölçeğinde  en  uç noktalara  kadar  ulaştırılmasını   sağlamak,  bilgisayar   teknolojisiyle  birlikte  gelişen  internet  içeriğini,  devletlerin  mutlaka zenginleştirilmesi  için  teşvik  etmesi  gerektiğini  söyledi.  Boğaziçi   Üniversitesi  Eğitim  Fakültesi  Dekanı  ve  UNESCO  Türkiye  Milli  Komisyonu  Üyesi   Prof.  Dr.  Ali   Baykal da   bilginin   önemiyle   ilgili   sunum  yaptı.  Panelin  ardından   “Yerel,  Bölgesel   ve  Ulusal Boyutta  Erişim  ve  Özgürlük  Sorunlar”  konulu  panel  gerçekleştirildi.  İktisadi  ve  İdari  Bilimler  Fakültesi  Kamu   Yönetimi   Bölüm  Başkanı   Doç. Dr. Nagehan  Talat  Arslan'ın  yönettiği  panele, Gazi  Üniversitesi  İletişim  Fakültesi  Öğretim   Üyesi  ve   UNESCO   Türkiye  Milli   Komisyonu   Başkan   Vekili   Prof. Dr.  Korkmaz   Alemdar,  Bilkent  Üniversitesi  Öğretim  Üyesi  ve  UNESCO   İletişim   İhtisas  Komisyonu  Üyesi  Yrd.  Doç. Dr.  Ahmet   Gürata   ve   Anadolu   Basın   Birliği  Sivas  Şube  Başkanı  Kemal   Çağlayan  konuşmacı   olarak katıldı.