• 12 Nisan 2010

Kamu Maliyesinde Değişim ve Avrupa Birliği'ne Uyum

Üniversitemiz   İktisadi   ve  idari  Bilimler   Fakültesi   İktisat   Kulübü   tarafından   Üniversite   Kültür   Merkezinde   bir  panel   düzenlendi. "Kamu   Maliyesinde   Değişim   ve  Avrupa   Birliği'ne   Uyum"   adlı   konferansa   panelist   olarak   Maliye   Bakanlığı  Müsteşar   Yardımcısı   İsa   Coşkun  ve   Maliye  Bakanlığı   Muhasebet   Genel   Müdürü   Ömer  Duman  Belediye  Başkanı   Doğan   Ürgüp,  Rektörümüz   Prof. Dr.   İlyas   Dökmetaş,  Defterdar   Duran   Salihoğlu,  Fakülte   Dekanları,   öğretim   üyeleri   ve   öğrenciler   katıldı.  Maliye   Bakanlığı   tarafından   verilen  konferansta   konuşan  Rektörümüz    Prof. Dr.  İlyas  Dökmetaş,  Üniversitemiz   hakkında   bilgilere   vererek,  Sivas’ın  üniversiteler   kenti   olduğunu   vurguladı.  Selçuklu   ve  Osmanlı   dönemlerinde   Sivas’ın  bir  bilim   kenti  olduğuna   dikkat  çeken  Rektör   Dökmetaş,  Sivas’ın   Turizm  ve  Kültür   kenti   olduğunu   ifade  ederek,  toplantının   iyi  geçmesi   temennisinde  bulundu.  Panelin  Oturum  Başkanı  İktisadi  ve  İdari  Bilimler   Fakültesi   Dekanı  Prof. Dr. Ahmet   Uzun’un  açtığı  oturumda   ilk   olarak   maliye  Bakanlığı   Müsteşar   Yardımcısı  İsa   Coşkun,  "Türk  Vergi  Sistemi'nin  AB'ne  Uyumu" konusunda   Bilgiler   verdi.  AB  vergi  sisteminin temelinin  Roma  Anlaşması'nın  ilgili  maddelerinden  alındığına  değinen  Coşkun,  AB   vergilendirme  ile  ilgili  müzakereleri  yaparken, birçok  bakımdan  var  olan  farklılıkları  gördüklerini  belirtti.  Maliye   Bakanlığı   Muhasebat  Genel  Müdürü  Ömer  Duman’da,  Kamu  Yönetiminde  Şeffaflık  ve   Hesap   verebilirlik"  konusunda   bilgiler   verdi.  Duman,  kamu   yönetiminde,  hesap  verebilirlik   ve saydamlığın,  şeffaflığın  birbirinden  ayrı   düşünülemez   çok   önemli   kavramlar  olduğunu   söyledi.  Konuşmaların   ardından  öğrencilerle   soru   cevap   bölümüne   geçildi.  Katılımcılara  Panel  sonunda   Rektörümüz    Prof. Dr.  İlyas  Dökmetaş   tarafından   plaket  takdim  edildi.