• 10 Nisan 2010

“Hekimlerin Tıbbi Müdahalelerden Kaynaklanan Sorumlulukları”

Üniversitemiz   Tıp  Fakültesi   Dekanlığı   tarafından “Hekimlerin  Tıbbi  Müdahalelerden   Kaynaklanan   Sorumlulukları”   Adlı   panel  düzenlendi.  Panele,  Rektörümüz   Prof. Dr.  İlyas  Dökmetaş,  Baro   Başkanı   Ünal   Yılmaz,  Tabipler  Odası  Başkanı  Dr . Levent   Sağlam Öğretim  üyeleri, Sivas  Barosuna  bağlı  Avukatlar  katıldı.  Üniversitemiz   Kültür   Merkezinde  2  oturum  şeklinde   gerçekleşen   Panelde konuşan  Tıp  Fakültesi  Dekanı  Prof. Dr.  Mehmet   Şencan   Hekim   mesleği   hakkında   bilgiler   vererek,  idari   hukuk,  medeni   hukuk,  ve  ceza  hukuku   karşısında  sorumluluk   taşıdıklarını   ifade  etti.  Üniversitemiz   Rektörü   Prof.Dr.  İlyas  Dökmetaş   ise,  üniversitelerin  temel   işlevlerinden   birinin  bilimsel   etkinliklere   ev   sahipliği   yapmak  olduğuna   belirterek,  hekimlerin  geçmişte  yaşadığı   zorluklara  değindi.  Konuşmaların  ardından  1.  Oturum   Başkanları   Hastanemiz   Başhekimi   Prof. Dr.  Gökan   Köylüoğlu   ve   Baro   Başkanı   Avukat   Ünal   Yılmaz   tarafından  yönetilen   Panelde,  İstanbul   Üniversitesi   Hukuk   Fakültesi   Medeni   Hukuk   Anabilim  Dalı   öğretim   üyesi   Prof. Dr.  Saibe  Oktay   Özdemir  “Borçlar   Hukuku   açısından   Tazminat   Sorumluluğu”  konusunda ,  İstanbul   Üniversitesi   Hukuk  Fakültesi  Ceza   ve  Ceza  Usul   Hukuku  Anabilim  Dalı  öğretim  üyesi   Prof. Dr. Fatih  Selami   Mahmutoğlu   ise,  “Ceza   Hukuku  Açısından  Sorumluluk”   konusunda   bilgiler   verdi.  Prof. Dr . Mehmet   Şencan  ve  Tabipler  Odası   Başkanı   Uzman. Dr.  Levent   Sağlam  tarafından  yönetilen  oturumun   ikinci   bölümünde   ise   İstanbul   Üniversitesi   Cerrahpaşa   Tıp   Fakültesi  Adli  Tıp   Anabilim  Dalı  öğretim   üyesi  Prof. Dr.  Gürsel  Çetin,  “Hekimlerin   Adli  Tıbbi  Açıdan  Hatalı  Uygulamaları   ve  Çözüm   Önerileri”  konusunda,  Silifke   Adliyesi  Cumhuriyet   Savcısı  Mahmut   Serhat   Mahmutoğlu   ise “ Tıbbi   Müdahaleler   Bağlamında  Yapılan  Ceza  Soruşturmalarında   Savcının  Rolü”  konusunda  bilgiler   verdi.  Panel  sonunda   konuşmacılara  günün  anısına  plaket   takdim  edildi.