• 08 Nisan 2010

“Türkçemize Sahip Çıkalım”

Üniversitemiz   Sağlık  Hizmetleri   Meslek  Yüksekokulu  tarafından  “Türkçemize  Sahip  Çıkalım”  isimli    konferans  düzenlendi.  Fen  Edebiyat   Fakültesi  Dekanı  Prof. Dr.  Bilal   Yücel   tarafından  Merkezi   Amfide   verilen  konferansa,  öğretim  üyeleri ,  personel   ve  öğrencilerimiz   katıldı. Sağlık  Hizmetleri  Meslek  Yüksekokulu   Müdür  Yardımcısı   Yrd. Doç. Dr. İlhan   OTAĞ   önderliğinde  düzenlenen  Konferansta,  Prof. Dr.  Bilal   Yücel,  Türkçemizin  dünyanın   en   eski  ve   en  zengin  dilleri   arasında  yer  aldığını  belirterek, Türk   dilinin, dünya  sıralamasında   en  çok  konuşulan    beş  dilden  biri  olduğunu   vurguladı. Türkiye’de  yabancı  kelimelerin  çok   sık    kullanıldığını  belirten  Yücel,  öğrencilerimize,  Türkçeye   sahip  çıkmalarını   söyledi.  Konferans   sonunda,  Sağlık  Hizmetleri   Meslek  Yüksekokulunda   düzenlenen  bulmaca   yarışmasında   dereceye   giren   öğrencilerimize,  ödülleri   verildi.  Öğrencilerimiz,  1.  Uğur  Arslan  2.  Ezgi   Oğanberdi,  3.  Mustafa   Çipilli’ye   teşekkür   belgesi   ve   ödülleri   verildi.