• 06 Ağustos 2012

Rektörlük Devir Teslim Töreni Gerçekleşti

Üniversitemizde Rektörlük Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi. Törene önceki dönem Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ile yönetimi, Üniversitemiz yeni Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve yönetimi katıldı. Tören öncesi konuşan Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, 4 yıl içinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Önemli olanın hizmet olduğunu ifade eden Prof. Dökmetaş, Prof. Dr. Faruk Kocacık ve yeni yönetime hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmanın ardından Prof. İlyas Dökmetaş, Rektör Kocacık'a Rektörlük cübbesini giydirdi. Prof. Dr. İlyas Dökmetaş  Prof. Dr. Kocacık'a başarılar dileyerek plaket takdim etti. Rektör Kocacık ise Prof. Dökmetaş'a hizmet ve gayretlerinden dolayı plaket verdi.

Üniversitemizi Bulunduğu Konumdan Daha Üst Seviyeye Getireceğiz

Rektörlük cübbesini giyerek makamına oturan Rektörümüz Kocacık, bu görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e, akademik personele, idari personele, Sivas halkı ve idari yöneticilerine, basın kuruluşları yöneticileri ve temsilcilerine, teşekkür ederek sözlerine başladı. Prof. Kocacık, "Hepimiz biliyoruz ki üniversitenin temel faaliyet alanları ve iç dinamikleri belli. Eğitim, öğretim, araştırma, uygulama ve yönetim. Ve bu eğitim araştırma uygulama ve yönetimin ortak paydası da kaliteli olmasından kaynaklanıyor. Eğitimi de kaliteli yapacaksınız araştırmayı da, uygulamayı da ve yönetimi de. Ekonomi bilgiye dayanıyor. Bilim donanımlı insana dayanıyor. O halde ilk olarak bizim yapmamız gereken donanımlı insana sahip çıkarak onları yetiştiren bir kurum olmak." şeklinde konuştu. Rektör Kocacık herkese eşit mesafede durarak farklılığa saygı duyan, ötekileştirmeden, devr-i sabık yaratmadan ve geleceğe umutla bakan, çevresi ile bütünleşmiş, şehri kucaklayan bir üniversiteye sahip olmak için göreve geldiklerini ifade etti. Prof. Dr. İlyas Dökemetaş ve yönetimine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Rektör Kocacık, Üniversitemiz ve Sivas'ımıza yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum dedi.

Ağustos