• 29 Temmuz 2012

Rektör Dökmetaş TRT Okul Kanalında Üniversitemizi Anlattı

TRT Okul kanalında yayınlanan “Rektörler Anlatıyor” programına katılan Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Sivas ve Üniversitemiz hakkında geniş bilgi verdi. Sivas'ın üniversiteler şehri olduğundan bahseden Rektör Dökmetaş yüzyıllar önce de Sivas'ta medreselerin yani üniversitelerin var olduğunu ve bugün o eserlerin hala ayakta olduğunu söyledi. Sivas'ın tarihi kültürel yönlerinden de bahseden Rektör Dökmetaş, üniversitemizin Anadolu'nun en gelişmiş üniversitelerinden ve kampüslerinden biri olduğunu aktardı. Üniversitemizin eğitim, yurt, sosyal yaşam, Erasmus, Yurt İçi Eğitim programları, Vakıf, Hastane gibi birçok konularına değinen Rektör Prof. Dökmetaş, üniversitemizi ilk bin ve beş bin kişi arasında tercih edecek olan öğrencilere burs, dizüstü bilgisayar gibi birçok hediyeler verileceğini ifade etti. Üniversitemizle ilgili barınma ve yurt sorusunu cevaplayan Rektör Dökmetaş üniversitemizin giderek büyüdüğünü öğrenci sayısının her yıl büyük ölçüde arttığını belirterek, yapılan ve yapılacak olan yurtlarla yurt ve barınma sorunun ortadan kalkacağını söyledi. Ulaşımla ilgili de bilgiler veren Rektör Dökmetaş Üniversitemizin ve Sivas'ın huzurlu, temiz, tarih kokan “memur ve öğrenci kenti” olduğunu sözlerine ekledi. Rektör Dökmetaş üniversite tercihi yapan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Temmuz