• 09 Temmuz 2012

Refakatçi Otelimizin Temeli Atıldı

Üniversitemiz Hastanesinde hastalara refakat edenlere büyük kolaylıklar getirecek ve barınma problemlerini giderecek olan Hasta Refakatçi Otelimizin temeli, Millî Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz'ın katılımlarıyla gerçekleşti. Törene ayrıca Vali Ali Kolat, Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recep Toparlı ile Prof. Dr. Meftuni Yekeler, İl Jandarma Komutanı Ali Taş, İl Emniyet Müdürü Kemal Seyhan, otelin yapımını üstlenen Ünal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, eşi Özlem Ünal, Üniversitemiz kurucularından iş adamı Şefik Sümbüloğlu, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı. Temel atma töreninde konuşan Millî Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz, otelin yapımını gerçekleştiren Ahmet Ünal’a teşekkür ederek “Veren el her zaman için alan elden üstündür. Allah hayırsever iş adamlarının her zaman kalbine göre verir. Otel gerçekten bir ihtiyaç. İnsanların hastası uzun süredir hastanede yattığında kalacak yer problemi var. Bu otelimiz bu ihtiyacı çözecektir. Bunu Sayın Rektörümüz yıllardan beri dile getiriyordu. Bir kahraman buldu, Ahmet Ünal Bey, kesin kahraman. Ahmet Ünal Bey’e teşekkür ediyorum ama eşine de ayrıca teşekkür ediyorum. Önemli olan bu kubbede bir hoş seda ve ölümsüz eserler bırakabilmek. Bu otel ayakta durduğu sürece bu otelin içinde mazlum, gariban insanlar yattığı sürece onlar Allah razı olsun diyecek. Ardından Ahmet Ünal Bey’in ailesine, atasına bir pay düşecek. Ben otelde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise konuşmasında Ahmet Ünal'ın Üniversitemize büyük katkılarının olduğunu ifade ederek, "Şu gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız diğer bir arkadaşımızı gelecek dört yıl için Rektörlüğe atadı. Sivas'a, Üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Biz atanmış Rektörler, öğretim üyeleri tek sevdamız var, Üniversitemiz, insanımız, ülkemiz. Görev süresi içerisinde de güzel işler yapabilmemiz. çok önemli. Bizler dört yıl içinde güzel işler yaptığımıza inanıyoruz. 34 Yıl içinde üniversitemize 3 tane hayırsever iş adamı eser yaparken, bu dört yıl içinde hayırseverlerimiz 12 adet eser yaptılar. Bunun yedi tanesini açtık, üç tanesini de üç ay içerisinde açacağız. Bu hayır işleri artarak devam edecek ve devam etmesini arzu ediyorum. Ben Cumhuriyet Üniversitesinin bir öğretim üyesi olarak hangi makam ve mevkide olursam olayım, Üniversitem ve şehrim için her türlü çalışmaya hazırım, bu çalışmalarıma devam edeceğim. Hastalarıma bakacağım, öğrencilerimle ilgileneceğim. Şehirde ve Üniversitemde alnım açık gezeceğim, içinizden biri İlyas Dökmetaş olarak. Bana bu imkânı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanıma ve YÖK üyelerime, Türkiye Cumhuriyeti Devletime şükranlarımı sunuyorum. Ömür boyu Rektörlük yapamayız. Seçilmişler için de atanmışlar için de bir başlama ve bitiş tarihi var. İnanıyorum ki benden sonra gelen arkadaşım şu yatırımlara devam eder. Süresinin sonuna gelmiş olsa bile ki, (bu gün öyle tesadüf etti) temel atma ve açılışlarla görevini bırakır. Gelecek Cumhuriyet Üniversitesi için hayırlı olur inşallah. Veren el alan elden her zaman üstündür, ben Ahmet Ünal Bey’e saygılarımı sunuyor, herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Hasta Refakatçi Otelinin yapımını üstlenen hayırsever iş adamı Ahmet Ünal da Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş’ın otelle ilgili yaptığı tekliften mutluluk duyduğunu belirterek “Sivaslı birisi olarak kendi yöreme, memleketime hayır yapmaktan onur duydum. İnşallah yardımlarımız devam edecektir. Gerçekten de Üniversite açısından bakıldığı zaman Refakatçi Oteli çok önemli. Bugün temelini atacağımız otelimizi bir yıl içerisinde tamamlayarak Üniversitemizin hizmetine sunacağım” dedi. Konuşmaların ardından Üniversitemiz ile Ünal İnşaat arasında protokol imzalandı. Ve ardından Rektör Prof. Dökmetaş katkılarından dolayı iş adamı Ahmet Ünal'a onurluk verdi. Daha sonra Otelin Temeli Bakan Sayın Yılmaz, Vali Kolat, Rektör Prof. Dökmetaş, Ahmet Ünal ve Eşi Özlem Ünal ve diğer protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Fotoğraflar için tıklayınız

Temmuz