• 27 Haziran 2012

Rektör Prof. Dökmetaş, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Temel Atma ve Açılış Törenlerine Katıldı.

Kayseri Nuh Naci Yazgan Üniversitesi  Öğrenci Merkezi'nde temel atma ve açılış töreni gerçekleşti. Programa Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül,  Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri protokolü ile Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada, bu tür hayır işlerinden dolayı Kayseri ve hemşehrileri ile gurur duyduğunu belirterek, “Kayseri birçok bakımdan Türkiye’ye güzel örnekler teşkil ediyor. Bunlar siz değerli hayırsever ailelerin sayesinde gerçekleşiyor. Nuh Naci Yazgan, daha bu faaliyetler bilinmeden Kayseri’nin çocuklarına sahip çıkmak, onların yüksek tahsil görmelerini temin etmek için büyük gayretler göstermiştir. İmkânı olmayan çocuklara fırsat eşitliği sağlamak için kurulan vakıf, binlerce Kayseri evladının yüksek tahsil yapmasına ve ülkesine hizmet etmesine vesile olmuştur. Vakıf, bu bilinci bugün de devam ettiriyor” dedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmalarının ardından açılış ve temel atma programı çeşitli etkinliklerle devam etmiş ve hayırseverlere plaket takdimi ile sona ermiştir.

Haziran