• 07 Nisan 2010

Besyo Öğrencimiz Ayhan Tuzlalı’ya, Yüzme Federasyonundan Plaket

Üniversitemiz   Yüzme  Müsabakalarında  centilmenlik  örneği  göstererek  arkadaşını  kurtaran öğrencimiz  Ayhan  Tuzlalı’ya  Yüzme  Federasyonu  tarafından  Rektörlük  makamında   plaket  takdim  edildi.  Plaket   törenine,  Rektörümüz   Prof.Dr.  İlyas  Dökmetaş,  Yüzme   Federasyonu  yönetim   kurulu   üyesi  taşra illeri  sorumlusu  Sultan  Acuner,  Besyo  Müdürümüz   Prof.Dr. Mehmet  Çimen,  Gençlik   Spor  İl  Müdürü  Salim  Kılıç,  Besyo   Öğretim  Görevlisi   Mahmut  Karakollukçu, Yüzme İl Temsilcileri  ile  Öğrencilerimiz   Ayhan  Tuzlalı  ve  Osman  Yaraş   katıldı.  Plaket   töreninde  konuşan  Yüzme  Federasyonu   yönetim  kurulu  üyesi   Sultan  Acuner, Sporun  Kurumsallaşması  gerektiğini,  Sporun  sadece  yarışma  olmadığını,  asıl  olanın  centilmenlik  olduğu  ve  sporun  ahlaki  değerleri  geliştiren  bir  dal olması   gerektiğini  söyledi.  Yaptığı  centilmen  davranıştan  dolayı   Ayhan  Tuzlalı’yı  Federasyon  adına  da  kutlayan  Acuner, Rektörümüz   başta   olmak   üzere,  BESYO Yöneticileri  ve  Öğretim  elemanlarına  yönetim  kurulu  adına  teşekkür  etti. Rektörümüz   Prof. Dr.  İlyas   Dökmetaş  ise,  Sporcunun   her   yönüyle   mükemmel   bir   insan  olması  gerektiğine  değinerek yardımlaşmanın  Türk  örfünde  ve  geleneklerinde  var   olduğunu, yardımlaşmayı  seven  bir  millet  olduğumuzu   hatırlattı.  Yarışmalardaki  esas   amacın   birlikte  kazanmak  olduğuna  değinen  Dökmetaş,  Yüzme  Federasyonuna,  Besyo Müdürümüz Prof. Dr . Mehmet   Çimen’e,  öğretim  elemanlarına,  ve  öğrencilerine  teşekkür  etti.  Besyo   Müdürü  Prof. Dr. Mehmet   Çimen  ise,  duyarlılıklarından  dolayı  Yüzme   Federasyonuna   teşekkür  ederek Yüksekokulda  yarışmacı  sporcuların  yanında  centilmen  sporcuların  da  yetişmesinin  kendilerine  gurur  verdiğini  belirtti.  Ayhan Tuzlalı’yı  Türkiye  Milli  Olimpiyat  komitesine  2010  yılı  için  ve  uluslar  arası  Fair Play   için  aday  gösterdiklerini  belirterek   sonucu beklediklerini  ifade  etti.  Federasyondan  destek  beklediklerini  vurgulayan  Prof. Dr.  Mehmet  Çimen  basına  da  bu  konudaki  dikkatinden  dolayı  teşekkür  etti.  Konuşmaların  ardından  Prof.Dr.İlyas  Dökmetaş  ve  Yüzme  Federasyonu  Yönetim  Kurulu  Üyesi  Sultan  Acuner   tarafından  Centilmen  sporcu  Ayhan  TUZLALI’ya  plaket  takdim  edildi.