• 18 Haziran 2012

Edebiyat Fakültesi Öğrencilerimizin Mezuniyet Sevinci

Kültür Merkezimizde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Toparlı ile Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bilal Yücel, öğretim üyeleri, öğrenci velileri ve davetliler katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dökmetaş, öğrencilere sıkıntılı oldukları zaman Üniversitemizin ve öğretim üyelerinin her zaman yanlarında olduğunu ifade etti. Rektör Dökmetaş "Burası sizin yuvanız. Gittiğinizde Cumhuriyet Üniversitesini hiç aklınızdan çıkarmayınız ve Cumhuriyet Üniversiteliliği hep önde tutun. Hocalarınıza saygıda kusur etmeyin." dedi. Dekan Prof. Dr. Bilal Yücel ise fakültenin mevcut 9 bölümünü 16 bölüme ulaştırdıklarını ifade ederek fakültenin Türkiye'nin en iyi fakültelerinden biri olduğunu söyledi. 11 programın 24 programa çıkarıldığını ifade eden Dekan Prof. Yücel, " Edebiyat fakültesi tarihinde ilk kez uluslararası sempozyum düzenlendi. İkincisi ve üçüncüsü sırada." diyerek mezun olan öğrencilere başarılar diledi. Konuşmaların ardından fakülte birincisi Gülende Adıgüzel'e Rektör Dökmetaş, ikinci Onur Üstün'e Rektör Yardımcısı Prof. Toparlı, üçüncü Aysun Çınar'a ise Rektör yardımcısı Prof. Yekeler diplomalarını takdim etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Toparlı 36 Yıl Sonra Diploma Aldı

Törende bir de sürpriz yaşandı ve 1976 Atatürk Üniversitesi mezunu olan ve diploma töreni heyecanını yaşamayan Rektör Yardımcımız Prof. Toparlı'ya Dekan Prof. Yücel tarafından cübbe giydirilerek diploma verildi. İsmi okunarak sahneye çağrılan Rektör Yardımcısı Prof. Toparlı heyecanını gizleyemedi ve yanında bulunan öğrencimizden birinin kepini taktı. Ardından duygulanan Prof. Toparlı o dönemde bu tür törenlerin yapılmadığını ifade etti. Rektör Yardımcımız Prof. Toparlı kep fırlatarak mutluluğunu salondaki velilerle paylaştı.

Fotoğraflar için tıklayınız.

Haziran