• 11 Haziran 2012

Nanoteknoloji Merkezimiz Yeni Projeye İmza Atıyor

Nanoteknoloji Merkezimizde bulunan MOCVD kristal büyütme sistemi ile tek fotona duyarlı 1550nm de InGaAs tabanlı Avalanche PhotoDiode tasarımı ve üretimi amacı ile Tübitak- Uekae Kuantum kriptoloji merkezinden Dr. Muhammet Ali CAN ve Dr. İsa KİYAT ile bir araya gelindi. İş birliği imkânlarının araştırılması amacı ile Merkezimizde bir araya gelen heyete Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Aydınlı, Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sezai ELAGÖZ, Prof. Dr. Hüseyin SARI ve Doç Dr. Ebru TÜZEMEN ve AIXTRON şirketinden MOCVD Büyütme Mühendisi Mustafa ÖZTÜRK de katılarak konu ile ilgili görüş alışverişinde bulunup bu konudaki çalışmaların başlatılması kararı aldılar. Heyet daha sonra Valilik makamını ziyaret ederek verimli geçen toplantı hakkında bilgi verdi.

Haziran

2012