• 12 Haziran 2012

Üniversitemiz Hastanesinde "Çocuk Ekokardiyografi Laboratuvarı" Açıldı

Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanemizde Pediatri servisi içerisinde "Çocuk Ekokardiyografi Laboratuvarı" hizmete açıldı. Açılışa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Suphi Müderris, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hilmi Ataseven, öğretim üyeleri, hastane yönetimi ve davetliler katıldı. Çocuk Ekokardiyografi Laboratuvarının açılışını Rektör Dökömeta, Dekan Prof. Köylüoğlu ile davetliler gerçekleştirdi. Açılış sonrası Labaratuvar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dökmetaş, 4 yıl önce Pediatri Ana Bilim Dalında yan dal sayısının çok az olduğunu hatırlattı. Bu nedenle hastaların Kayseri ve Ankara'ya gittiğini anlatan Dökmetaş, "Artık Sivas'tan Ankara'ya, Kayseri'ye, İstanbul'a hastalar gitmiyor. Hastalar çevre illerden Sivas'a gelmeye başladı. Buradaki cerrahi çalışmalarla birlikte çeşitli çalışmalar var, güzel sonuçlar elde ediyoruz. Yan dallar için gelen arkadaşlarımız buraya çok büyük katkı sağlıyor. Ben katkı veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Çocuk kardiyolojisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Burhan Oflaz ise çocuk kardiyolojisinin yan dal uzmanlığı olduğunu belirterek, "Yan dallar maalesef çok yaygın değil ülkemizde. Nüfusu 360 binin üzerinde olan merkezlere ancak çocuk kardiyologları gönderiyoruz. Sivas bu konuda şanslı " dedi. Eko cihazı hakkında da bilgi veren Oflaz, bu cihazın son sistem olduğunu belirterek özellikle çocuklar için ayarlanıp geliştirildiğini kaydetti. Çocuk hastaların özelliklerinin erişkinlere göre farklı olduğunu belirten Oflaz, "Eğer biz çocuk kalp hastalığı olan bir hastaya erken teşhis koyar, uygun şekilde tedavi edersek bu hastalar genellikle erişkin yaşa ulaştıklarında tamamen düzelme şansları var. Bu yüzden erken teşhis çok önemli. Erken teşhis koyabilmek için de teçhizatınızın, teknik alt yapınızın uygun olması lazım" diye konuştu.

Haziran