• 08 Haziran 2012

2011 -2012 Genel Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Cumhuriyet Amfî Tiyatrosunda gerçekleşen genel mezuniyet törenine Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Prof. Dr. Meftuni Yekeler,  İl Emniyet Müdürü Kemal Seyhan, İl Millî Eğitim Müdürü  Turan Akpınar, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı. Törende konuşan Vali Ali Kolat, mezun olan öğrencilere hayata dair öğütler vererek, kendilerini geliştirmelerini istedi. Sivas’ın insana huzur ve güven veren bir kent olduğunu dile getiren Vali Kolat, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de ilimizde bir kongre yaparak Cumhuriyetimizin temelini attığını  belirtti. Vali Kolat, güvenli kent anlayışını hep birlikte devam ettirmeyi,  huzur kenti ve üniversite kenti olma yolundaki bütün çalışmaları desteklediklerini ve desteklemeye de devam edeceklerini söyledi. Vali Kolat, mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek hayatlarında başarılar diledi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise  Sivas’ın önemli bir kent olduğunu belirterek öğrencilerin buradan güzel anılarla ayrılmasını temenni etti. Başkan Ürgüp, “Bundan sonra hayata atılıp yeni bir döneme gireceksiniz. Kamuda görev almak çok önemli ama herkesin kamuda görev alması mümkün değildir. Bu nedenle kendinizi özel sektöre göre de hazırlayın. Özel sektörün önü çok açık. Almış olduğunuz eğitime göre kendinize yön verin” dedi.  Rektörümüz  Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise 1974 yılında kurulan üniversitenin bugüne kadar çok sayıda öğrenci mezun ettiğini ve bunun gururunu yaşadıklarını söyledi. Mezun olan Cumhuriyet Üniversiteli öğrencilerin ülkemizin geleceği için mezun olduklarını ve çeşitli alanlarda ülkeye hizmet edeceklerini söyleyen Prof. Dökmetaş, "Gittikçe artan fakülte ve yüksekokul sayımızla birlikte Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birisiyiz. Geçen yıl ÖSYM'nin verilerine göre Türkiye çapında 168 üniversite arasında en çok öğrenci alan üniversiteler arasında 13. sıraya geldik. Bu yıl tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksek okullarımıza alacağımız ilave 1350 öğrenci ile umuyorum ki ilk on arasında olacağız. Yani Türkiye'nin öğrenci sayısı açısından en büyük 10 üniversitesinden biri haline geleceğiz. Şu anda bizim 663 tane öğretim üyemiz oldu. Yeni atamalarla birlikte  önümüzdeki günlerde 690 civarında öğretim üyemiz olacak. Bir üniversiteyi üniversite yapan sadece öğrenci sayısı değil. Önlisans ve lisanstaki öğrenciler tek başına yetmiyor. Yüksek lisans ve doktoradaki öğrencilerimizde çok önemli. Gelecek eğitim- öğretim yılında bu sayının 38.000'lere  çıkmasını hedefliyoruz." dedi. Üniversitemize yeni açılan bölümler hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dökmetaş, bu bölümlerin gözde ve tercih edilebilir bölümler olduğunu, önümüzdeki  yıl bu bölümlere öğrencilerimizin  alınacağını ifade etti.  Üniversitemizin bilimsel araştırmalarla çok iyi bir yol kat ettiğini ifade eden Rektör Dökmetaş, son dört yıl içinde desteklerin iyice arttığını söyledi. Üniversitelerin görevlerinden bir tanesinin de bilgiyi toplumun lehine kullanmak olduğunu belirten Rektör Dökmetaş,  Nanoteknoloji ve Teknokent'imizin uygulama alanlarına geçtiğini sözlerine ekledi. Rektör Dökmetaş " Sanayici ile el ele vererek şehrimizi ve ülkemizi büyütmek istiyoruz. Ben Nanoteknoloji Merkezimizi kutluyorum. Aselsan ile ortak projeler alarak Üniversitemizin adını Türkiye'ye duyurdu. Üniversitemiz dış ülkelerde bulunan üniversitelerle iş birliği yapmaya devam ediyor. Son dört yıl içinde 5 ayrı üniversite ile işbirliğimiz oluştu. Amacımız bu üniversitelerle kağıt üzerinde yapılan çalışmaları uygulamaya geçirmek. Bu bağlamda öğrencilerimizi ve öğretim üyelerimizi yurt dışına gönderiyoruz." dedi.  Yabancı öğrenci sayımızın bu yıl daha da artırılacağını söyleyen Rektör Dökmetaş Sivas'ta eğitim kalitesinin yükseltileceğini,  her ülkeden insanın burada eğitim almalarını arzu ettiklerini ifade etti. Mezun olan öğrencileri ve ailelerini  kutlayan Rektör Dökmetaş, öğrencilerimize yollarının ve bahtlarının açık olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından doktora, yüksek lisans, lisans ve ön lisans programlarında dereceye giren öğrencilere diplomalarını Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Prof. Dr. Meftuni Yekeler,  İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, fakülte  dekanları, öğretim üyeleri tarafından verildi. Cumhuriyet Üniversitesi Kurucularından Şefik Sümbüloğlu ise her yıl olduğu gibi bu yılda bir öğrencimizin  diplomasını takdim etti ve altınla ödüllendirdi.

Okumanın Azmini Gösterdi

Törende ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  yedincisi engelli öğrencimiz Çiğdem Özdemir ise törene akülü aracı ile gelerek  okuma yolundaki azmini gösterdi. Bedensel engelli olduğu için yürüyemeyen Özdemir'e diplomasını Rektör Yardımcımız  Prof. Dr. Recep Toparlı verdi. Özdemir’in başarısı bütün öğrenciler tarafından alkışlanarak kutlandı. Lisans birincisi Nurcan Çalık ve ön lisans birincisi Yıldız Çınar’ın mezuniyet kütüğüne plaket çakmalarının ardından, tüm mezun olan öğrenciler kep fırlattı.

fotoğraflar için tıklayınız.

Haziran