• 06 Haziran 2012

Genç Mühendislerimiz Mezun Oldu

Üniversitemizde 06 Haziran'da yapılacak Genel Mezuniyet Töreni öncesinde Fakülte, Meslek Yüksekokullar ile Yüksekokullarımızda ayrı ayrı mezuniyet törenleri gerçekleştiriyor. Mezuniyet töreni gerçekleştiren Mühendislik Fakültemizde genç mühendisler cübbe giyerek heyecanlarını aileleriyle paylaştı. Kültür Merkezimizde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Toparlı, Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökçe, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Yücel, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Bozkaya, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Burhan Selçuk, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Dökmetaş öğrencilerimizin mutlu günlerinin yanı sıra sıkıntılı günlerde yaşadıklarını ifade ederek en büyük sıkıntıyı anne ve babaların yaşadıklarını söyledi. Rektör Dökmetaş konuşmasında "Öğrencilerimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin genç ve enerjik beyinleri oldular. Geleceğimiz olan bu gençler artık ülkemize ve tüm insanlığa hizmet edecekler. Sevgili aileler, sizler öğrencilerimizden daha fazla sıkıntı çektiniz. Giymediniz giydirdiniz, yemediniz yedirdiniz. Ben anne ve babalarımıza, aynı zamanda öğrencilerimizi yetiştiren öğretim üyesi arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Binlerce genç mühendislerimiz ülkemizin değişik yerlerinde görevlerini yürütüyorlar. Benim öğrencilerden bir isteğim var. Büyüklerinize, hocalarınıza saygıyı ve sevgiyi asla ihmal etmeyin. Çünkü, bizim felsefemizde (Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum) ifadesi var. Biz bu şekilde yetiştik. Diplomanızı aldınız diye eğitiminiz bitmedi. Beşikten mezara kadar eğitim, eğitim, eğitim. Sizler hem öğreneceksiniz hem öğreteceksiniz. Ve buna yaşamınızın sonuna kadar devam edeceksiniz." diyerek mezun olan öğrencilere başarılar diledi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökçe ise fakültenin 25. mezuniyet törenini yaptıklarını ifade ederek yıllardır ülkeye mühendis yetiştirdiklerini vurguladı. Öğrencilerle her aşamada gurur duyduğunu ifade eden Dekan Gökçe "Öğrencilerimize elimizden geldiği kadar güncel bilgilerle donatmaya çalıştık." diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından dönem birincisi Meryem Deniz'e Rektör Dökmetaş diplomasını verdi. Ardından Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Prof. Dr. Meftuni Yekeler, fakülte dekanları ve öğretim üyeleri tarafından mezun olan öğrencilere diplomaları verildi.

fotoğraflar için tıklayın

Haziran