• 01 Haziran 2012

Rektör Dökmetaş 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sivas Ayağı Programına Katıldı

10. Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları Sivas 4 Eylül Stadyumunda gerçekleştirildi. Programa Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Ali Kolat, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Vekili, Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Suphi Müderris, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Bozkuş, kurum yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz "Hiçbir toplantı, hiçbir organizasyon Türkçe Olimpiyatları kadar aklımıza ve ruhumuza hitap etmiyor” diyerek ortaya çıkan coşkunun ise samimi hizmet anlayışından olduğunu söyledi. Gecede farklı ülkelerden gelen öğrencilerin sergilediği performanslar yoğun alkış topladı. Azerbaycan'dan gelen folklor ekibinin sergilediği Akdeniz yöresine ait halk oyunları ayakta alkışlandı. Ardından gecede konuşan Vali Ali Kolat ise etkinliğe katılan çocukları Sivas'ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek etkinlik sayesinde Anadolu'nun türkülerinin dünya diline taşınarak sevginin, kardeşliğin ve barışın sağlandığını ifade etti. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise sevgi ve saygının uluslararası boyutta yaşadığını ifade ederek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Programın ardından tüm protokol üyeleri dünya çocukları ile birlikte 'Yeni Bir Dünya' adlı şarkıyı seslendirdi ve program havai fişek gösterileri ile sona erdi.

Haziran