• 06 Nisan 2010

Üniversitemiz Hastanesine Refaketçi Koltuğu Bağışlandı

Ticaret  ve  Sanayi  Odası  Tarafından  Üniversitemiz   Sağlık  Hizmetleri  Uygulama  ve  Araştırma  Hastanesi’ne  100  adet  refakatçi  koltuğu daha  bağışlandı.  Sivas  TSO  Yönetim  Kurulu  Başkanı  Osman  Yıldırım, Oda  Yöneticileri  ve  Özde  Kanepe   Yönetim  Kurulu   Başkanı Ali  Aksu’nun  getirdiği   koltuklar  Araştırma  Hastanesi  binası  önünde  düzenlenen  törenle,  Rektörümüz   Prof. Dr. İlyas Dökmetaş' a teslim  edildi. Törende  bir  konuşma  yapan  Rektörümüz  Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş,  Ticaret  ve  Sanayi  Odası  Başkanı  Osman  Yıldırım  ve  meclis  üyelerine  refakatçi  koltukları  için  teşekkür  ederek,  hastanemizde  yatan  hastaların  yakınlarının  kalma  yeri   konusunda  zor  durumda  kaldıklarını, hediye  edilen  bu  koltukların  önemli  oranda  bu  eksikliği  gidereceğini  ifade  etti.  Rektörümüz   Prof.  Dr. Dökmetaş,  aynı  zamanda   YILTAŞ A.Ş.’ nin  de  ortaklarından  olan  TSO  Başkanı  Osman  Yıldırım'dan, hastanemize   bir de  refakatçi  oteli  kazandırılması  konusunda destek  beklediklerini  ifade  etti. Rektörümüz  Prof.Dr.  İlyas  Dökmetaş, hasta  yakınlarının  gecenin  bir yarısı  geldiklerinde  açıkta  kaldıklarını, bazı  hastaların  3-4  kişi  geldiklerini, kalacak  yer  bulamadıklarını  vurgulayarak  yapılacak  bu  otelin  kentteki  ihtiyaca  önemli  oranda  cevap  vereceğini kaydetti. Ticaret  ve  Sanayi  Odası  Başkanı  Osman  Yıldırım  ise  Üniversitemizin  Sivas'ın  vitrini,  aynası, gözbebeği  olduğunu  belirterek, hastanenin  refakatçi   koltuğuna   ihtiyacı  olduğunu  öğrendiklerini, bunun  üzerine  meclis  üyelerinin  tamamının  katkılarıyla  bu  refakatçi  koltuklarını  kentteki   Özde  Kanepe  firmasına  yaptırdıklarını  ifade etti. Koltukların  toplam  50  bin  TL'ye  mal  olduğunu  belirten  Yıldırım, refakatçi  oteli  konusunda  ise  şirket  yönetimi  olarak   bir  görüşme yapmaları  gerektiğini  belirterek, konunun  daha  sonra  gündeme  gelebileceğini  ifade  etti.  Koltuk  teslim  törenine, Üniversitemiz   Rektör  Yardımcısı   Prof. Dr. Hasan  Elden,  Hastane  Başhekimi  Prof. Dr. Gökhan  Köylüoğlu,  TSO  Meclis  Başkanı  Mustafa  Sarılar  ve  Oda yönetim   kurulu  üyeleri  de  katıldı.