• 24 Mayıs 2012

Rektör Prof. Dökmetaş TV58’de “Şehre Dair Hoşbeş” Programının Konuğuydu

TV58 ekranlarında yayınlanan Şehre Dair Hoşbeş programının konuğu Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş’tı. Eğitimci Yazar Mehmet Şarkışla'nın hazırlayıp sunduğu programda Rektör Dökmetaş tüm sorulara cevap verdi. Üniversitemizin son 4 yılını değerlendiren Rektör Dökmetaş, Sivas'ın tarihinin ve zengin kültürünün dışarıya yansıtılmasının önemine değindi. Üniversite rektörlerinin şehirle bütünleşmesinin ve sivil toplum örgütleri ile iş birliğinin önemine değinerek Kayseri ilini örnek gösterdi. Üniversitemizde de son yıllarda hayırsever desteklerinin çığ gibi büyüdüğünü ifade etti. Öğrenci sayımızın 35.000'lere geldiğini ve akademik personel sayımızda ise ciddi yükselmeler olduğunun da altını çizdi. Hasta Refakatçi otelinin Üniversitemize kazandırılması konusunun önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dökmetaş iş adamı Ahmet Ünal ve Hacı Boydak'ın otelin yapımına destek vereceğini söyledi. Öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin üniversitemizi tercih edebilmesi için de çalışmalar yapıldığını söyleyen Prof. Dökmetaş, Üniversitemizi ilk bin ila beş bin arasında tercih eden öğrencilerimize vakıf aracılığı ile burs ve bilgisayar gibi ödüller verildiğinin, öğretim üyeleri için yurt içi ve yurt dışı kongrelerde maddi olarak destek sağlandığının altını çizdi. Üniversitemizin bir cazibe merkezi hâline geldiğini ifade eden Rektör Prof. Dökmetaş Üniversitemiz vakıf çarşısının hukuksal olarak çözüme kavuşturulduğunu ve çarşının yakın zamanda tam olarak aktif hâle geleceğini söyledi. Üniversitemize bir alışveriş merkezinin şart olduğunu belirten Rektör Dökmetaş, bununla birlikte sosyal alanların arttırılacağını sözlerine ekledi. Bu yıl Bahar şenliklerimizin coşkulu bir şekilde geçtiğini söyleyen Rektör Prof. Dökmetaş, öğrencilerimizin bu yıl doya doya eğlenerek stres attığını ifade etti. Yayın yapan öğretim üyelerimize de teşvik verildiğini söyleyen Rektör Dökmetaş Sivas'ın bir kongre şehri olması gerektiğini dile getirdi. Nanoteknoloji ve Teknokent ile ilgili yapılan çalışmaların artarak devam ettiğine dikkat çeken Rektör Dökmetaş, yakın zamanda Üniversitemizde temelleri atılan Ar-Ge ve Veteriner Klinik Laboratuvarlarından bahsetti. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül tarafından Üniversitemize katkı sağlayan hayırseverlerle Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde yemekte bir araya gelineceğini de hatırlatan Rektörümüz Prof. Dökmetaş, Sivas'ın ilçelerle büyümesi gerektiğini sözlerine ekledi. Rektör Dökmetaş, canlı yayında gelen tüm sorulara içtenlikle cevap verdi. Rektörlük seçimlerinde rektör adaylarına başarılar dileyen Rektör Dökmetaş adaylara huzurlu bir seçim arefesi geçirmelerinden dolayı teşekkür etti. Rektör Dökmetaş seçimlerden çıkan sonucun ne olursa olsun kendisini mutlu edeceğini ifade ederek "Ben Cumhuriyet Üniversitesinden, üniversiteli olmaktan, Sivaslı olmaktan gurur duyuyorum. Sivas'ı, Sivaslıyı seviyorum. İnsanı yaratandan ötürü seviyorum." dedi. Program gece geç saatlere kadar devam etti.