• 22 Mayıs 2012

Köfteci Ahmet Usta Üniversitemizde

Meşhur Sivas Köftecisi Ahmet Usta (Kirli Ahmet) bir şubesini de Üniversitemiz Vakfı Çarşısında hizmete açtı. Üniversitemiz vakfı tarafından yeni düzenlenen vakıf çarşısı içinde hizmete açılan Ahmet Usta Köftecisinin açılışını Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Zahir Bakıcı, fakülte dekanları, okul müdürleri, öğretim üyeleri, iş adamları birlikte gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dökmetaş, mahkeme kararı ve biten işlemler sonucunda vakıf çarşımızın hizmete açıldığını ifade ederek "Güzel bir eser ortaya çıksın istedik. Ahmet Usta bu konuda örnek bir tesis yapacağını söyledi ve vakfımıza da çok ciddi bir destek verdi. Kazancının büyük kısmını Üniversitemize, öğrencilerimize ve vakfımıza veriyor. Bir esnaf iyi çalışırsa, müşterisine iyi hizmet ederse, kalitesini devam ettirirse kazanmaması için bir neden yok. Üniversite vakfımıza ait olan dükkânları kiraya verdik. Bu bölgeyi birlikte kalkındıralım, inşallah daha güzel eserler olacak. Burada kesilecek kurbanı Ahmet Usta, Hayat Ağacı Derneğine bağışladı, ihtiyacı olan insanlarımıza gidecek, ben kendisine teşekkür ediyorum, tesisin hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Açılışın ardından Rektör Dökmetaş ve beraberindekiler tesisi gezerek bilgi aldı.

Mayıs

2012