• 18 Mayıs 2012

Umuda Yolculuk Gecesi Düzenlendi

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu 1. Sınıf öğrencileri tarafından “Umuda Yolculuk Gecesi” adlı bir program düzenlendi. Üniversitemiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk’un eşi Günay Soluk, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Rektör Prof. Dökmetaş programda yaptığı konuşmasında hiçbir insanın engelli olmayı istemeyeceğini belirterek, her insanın bir gün engelli olabileceğini ve engellilerin sorunlarıyla her zaman ilgileneceğini vurguladı. Engellilerin birçok alanda başarılı olduğuna da dikkat çeken Rektör Prof. Dökmetaş “Engellilerimizin önündeki engeli kaldırdığımızda, onlara fırsat verdiğimizde ne kadar başarılı oldukları ortada. Bizler toplum olarak iç içe yaşıyoruz ve herkes birbirine karşı saygılı olmalı. Engellilerimize üzülmemeli, onlara destek olmalıyız” dedi. Rektör Dökmetaş konuşmasının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk’un eşi Günay Soluk’a Cumhuriyet Üniversitesi’ne katkılarından dolayı onurluk takdim etti. İbrahim Geneş Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Sefa Gülbil ise müsteşar Habip Soluk ve eşi Günay Soluk’un her fırsatta kendilerine destek olduğunu belirterek, “Günay Hanım bizim annemiz, ablamız, bize her konuda destek oluyor. Bu nedenle bütün sporcularımız adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Gülbil, konuşmasının ardından Günay Soluk’a kulüplerine verdiği destek nedeniyle onurluk takdim etti. Günay Soluk kendisinin ve eşi Habip Soluk’un Sivas sevdalısı olduğunu belirterek “Bizler bu ilin kalkınmasında en ufak bir destek verebiliyorsak ne mutlu. İlimizdeki Üniversitemize, sivil toplum kuruluşlarımıza, spor kulüplerimize de ilimizi kalkındırmak ve onların sorunlarını çözmek adına destek vermeliyiz. Rektörümüze ve kulüp başkanımıza plaketlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Engellilerimize bir insan olarak destek vermeli ve onların çalışmalarına katkı sunmalıyız” dedi. Konuşmaların ardından şiir dinletisi ve halk müziği konserine yer verildi.