• 17 Mayıs 2012

Hemşirelik Haftası Etkinlikleri Kapsamında Konferans Düzenlendi

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeni İle Üniversitemiz Merkezi Amfi'de “Araştırma Sonuçlarının Uygulamaya Aktarılması, Hayaller, Gerçekler ve Öngörüler” adlı konferans düzenlendi. Konferansa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suphi Müderris, öğretim üyeleri, hastane yönetcileri, hemşireler ve öğrenciler katıldı. Program öncesi konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Havva Tel, uluslararası hemşireler birliğinin 2012 yılı Dünya Hemşireler Günü temasını "Hemşirelikte teori ve uygulama arasında boşluğun kapatılması kanıttan eyleme" olarak belirlediğini, hemşirelik hizmetlerinde araştırma sonuçlarının kullanılmasının önemini belirtti. Konuşmaların ardından Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rukiye Pınar Bölüktaş sunumunu gerçekleştirdi. Bölüktaş, hemşirelikte kanıta dayalı uygulamaların gereği, önemi, kanıta dayalı uygulamaların kullanılmasındaki engeller ve kanıta dayalı uygulamaların sağlık hizmetlerinin sunumuna, hemşirelik bakımının kalitesine etkisine değindi. Konferansın ardından Dekan Prof. Müderris Prof. Bölüktaş'ı kutlayarak günün anısına onurluk verdi.