• 15 Mayıs 2012

Veteriner Fakültemiz Klinik Laboratuvarının Temelleri Atıldı

Veteriner Fakültemize bağlı olarak bir Araştırma Laboratuvarının daha temelleri atıldı. Kangal Köpeği Üretme Çiftliğimizin yan tarafına yapılan binanın temel atma törenine Vali Ali Kolat, Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Prof. Dr. Meftuni Yekeler, fakülte dekanları öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende ilk olarak üniversiteler arası halk oyunları yarışmalarında üniversitemize kupa kazandıran Üniversitemiz halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Törende konuşan Vali Ali Kolat, Cumhuriyet Üniversitesinin geliştiğini, bundan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Bölgemizde tarım ve hayvancılığın ön planda olduğunu ifade eden Vali Kolat, "Hayvancılık açısından ilimizde büyük bir potansiyel var. Bunu gereği gibi maalesef değerlendiremiyoruz. Bu tür Ar-Ge çalışmalarının uygulama alanlarının gelecekte de çok önem kazanacağını düşünüyorum. Gelişen hayvancılık potansiyeli ile birlikte bizim sizlere ihtiyacımız olacak." diyerek emeği geçenlere teşekkür etti ve tesisin hayırlı olmasını temenni etti. Milletvekili Hilmi Bilgin ise eğitimin önemine değinerek yarını düşünen toplumların eğitime önem vermesi gerektiğini dile getirdi. Şehirlerin kalkınması için üniversitelerin önemli olduğuna dikkat çeken Bilgin, "İnşallah bu yatırımlarla birlikte Üniversitemizi olması gerektiği yere getireceğiz.” dedi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise Üniversitemizde yeni birimlerin sayısının giderek arttığını vurgulayarak, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir veteriner olduğunu hatırlattı. Yeni laboratuvar binamızın Üniversitemize hayırlar getirmesini temenni etti. Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise Sivas'ın tarihî ve kültürel değerlerinin yanı sıra gelecekte tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya namzet bir şehir olduğunu ifade etti. Rektör Dökmetaş "Veteriner Fakültesi olmadan, Ziraat Fakültesi olmadan, olaylara bilimsel yaklaşmadan başarılı olmamız mümkün değil. Veteriner Fakültemizin klinik bilimleri inşaatı 5000 metrekare bir alan üzerine yapılacak. Ameliyathaneleri olacak. Acili olacak. Hayvanların acil durumlarında ilk müdahale burada yapılacak. Bu, bölgemiz içinde bir ilk olacak. Sadece hayvanlara yönelik bir alan değil, hemen yanında ofisler de olacak. Burada öğretim üyelerimiz öğrencilere hem eğitim verecek hem de uygulamalar gösterilecek. Bundan sonra bir uygulama çiftliğine ihtiyacımız var. Çiftlikle ilgili çalışmaları daha sonra sizlerle paylaşacağız. Kangal Köpeği üretme çiftliğimizi daha aktif bir hâle getireceğiz." dedi ve tesisin hayırlar getirmesini temenni etti. Konuşmaların ardından protokol tarafından Klinik Laboratuvarımızın temelleri atıldı.

Mayıs

2012