• 25 Mart 2010

Hastanemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı onaylı 1. Yoğun Bakım Hemşirelik Kursu Başarıyla Tamamlandı.

Sağlık  Bakanlığı’nın  Türkiye  genelinde  sertifikalı  yoğun  bakım  hemşire  sayısını  artırmak  amacıyla  bölge  genelinde  düzenlediği  ve Üniversitemiz   Uygulama  ve  Araştırma  Hastanesi   Anestezi  ve  Reanimasyon  Anabilim  Dalı  ve  Hastane  Başhemşireliği   tarafından ortaklaşa   hazırlanan  2010  yılı 1.  Yoğun   Bakım  Hemşirelik   kursu  eğitimi  27  kişinin  katılımıyla  gerçekleştirildi.  Kursa  bölge  illerinden Çorum,  Malatya  ve  Tokat  Devlet  Hastanelerinden  de  çok  sayıda  sağlık  memuru  ve  hemşire katıldı. Üniversitemiz  Uygulama  ve Araştırma  Hastanesi  Başhemşireliği  tarafından  kursa  katılan  hemşirelere  veda  toplantısı  düzenledi. Veda  toplantısında  Hastane Başhekimi  Prof. Dr.  Gökhan  Köylüoğlu,  ve  hemşireler  yer  aldı.  Alınan  eğitimlerin, eğitim  mesleğimiz  açısından  fayda  sağladığını belirten,  kursa  katılan  hemşireler ve  sağlık  memurları,  “ Yoğun  bakım  hastalarının  tedavi  edilmesi, hasta  yaklaşımı  ve   hasta bakımını   Hastanemizde   öğrendiklerini  vurgulayarak,  aldıkları  eğitimlerden dolayı  hastane  Başhekimi  başta  olmak  üzere Başhemşiremize  ve  yoğun  bakım  hemşirelerinin  gösterdikleri  özverilerden  dolayı  teşekkür  etti.  Köylüoğlu,  kursa  katılan  hemşirelere “Bu  eğitimin  Sivas’ta  yapılması  ve  hastanemiz  tarafından  bu  eğitim  hizmetini  birlikte  paylaşıyor  olmak  bizim  içinde  sevindirici  oldu. dedi.