• 13 Mayıs 2012

Yedi Artı Görsel Sunum Sanatı Sergisi Açıldı

Güzel Sanatlar Fakültemiz ilk kez farklı bir sergi açtı. Fakültemiz Resim Bölümü tarafından Kültür Merkezi Sanat Galerisinde “Yedi Artı Bir Görüntü Sanatı” adlı bir sergi açıldı. Serginin açılışını Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Erol Başara, Okt. Selahattin Yasak, öğretim üyeleri ve öğrenciler gerçekleştirdi. Resim bölümünün bir devamı niteliğinde olan sergi yedi öğrencimiz ve bir öğretim üyesi tarafından hazırlandı. Resim ve çevre dersi adı altında hazırlanan sanat hakkında bilgi veren bölüm Araştırma Görevlisi Gülşah Dontu "Bu sergimizde çağdaş sanatı herkese tanıtmak istedik. Bunu Sivas'ta ilk defa biz gerçekleştirdik. Hazırlanan görsel sunumda herkes kendi konusunu seçti. Kendileri çekerek gerek kendileri gerekse arkadaşları oynadı. Görsel sunumda psikoloji ile sanatın kavramsallaşmış görüntüleri yer almakta. Bundan sonra bu tür çalışmaları elimizden geldiği kadar devam ettirmeye çalışacağız, dedi.