• 09 Mayıs 2012

2 . Türkçe Günleri’nde "Hangi Türkçe" Ele Alındı

2. Türkçe Günleri “Dede Korkut” gününde “Hangi Türkçe” konulu konferans düzenlendi. Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Rektör Dökmetaş konuşmasında "Türkçe bizim için çok önemli. Bir ülkenin, bir milletin devamı için dil birliği şart. Ortak hazinemiz dilimiz. Ben Türkçe bayrağını Sivas başta olmak üzere her yerde dalgalandıran Recep Toparlı Hocama şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu. Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı ise konferansı verecek olan Prof. Dr. Hayati Develi'nin öğrencisi olduğunu ifade ederek Üniversitemizde kendisini misafir etmekten dolayı gurur duyduğunu söyledi. Konuşmaların ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi sunumunu gerçekleştirdi. Ardından Rektör Yardımcısı Prof. Toparlı Prof. Develi'ye günün anısına onurluk verdi.