• 08 Mayıs 2012

Üniversitemizde 5 Mayıs Ebeler Günü Kutlandı

5 Mayıs Ebeler Günü Etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Merkezi Amfi’de bir panel düzenlendi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından gerçekleşen panele Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektör Vekili Prof. Dr. Meftuni Yekeler, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Başkan Ürgüp, "Eskiden mahallelerde ebeler olurdu, bizler ebemizi bilir hürmet ve saygı gösterirdik. Ebeyi ikinci bir anne gibi görürdük. Şu anda da öyle görüyorum. Ebelik müessesesi çok önemli. Gözlerimizi dünyaya ebeler ile açtık. Millet ve insanlığın geleceği açısından çok önemli görev ifa ediyorsunuz. Başarılar diliyorum" dedi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Handan Güler konuşmasında ebelerin can kurtardığını ifade ederek, yaşamı güvenli hale getirdiklerini söyledi. Güler, "Bin yıllık kalkınma hedefleri doğrultusunda ebelik mesleği bir kilit meslek. Maalesef ebelik henüz hak ettiği konumda değil." diyerek panelde emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Ebeler Derneği Başkanı Karabük SYO Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazan Karahan ise "Ebelik Mesleğinin Geleceği İçin Örgütlenmek" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Panelde Yrd. Doç. Karahan, ebelik mesleğinin zorlukları, ayakta kalma mücadelesi, dernek çalışmaları, sağlık alanında yaşanan sıkıntılarla ilgili bilgi verdi. Panel sonunda Rektör Vekili Prof. Yekeler tarafından Yrd. Doç. Karahan'a çiçek ve onurluk takdim edildi.